tiistaina, marraskuuta 13, 2007

Pienkirjastoja

Lienee onnittelujen paikka Kuokkalalle ja sen asukkaille, sillä alue on viimeinkin saamassa on kirjastonsa. Mikään suuri siitä ei tule, mutta tuleepahan kuitenkin. Tähän asti kuokkalalaisia on palvelullut kaupungin yhteispalvelupiste, jossa on ollut jonkin verran vanhoja (käytöstä poistettuja) lasten kirjoja sekä lehtipiste.

Kirjasto on ollut alueen asukkaiden keskuudessa kuuma peruna jo vuosikaudet. Kuokkalan Asukkaat ry:n pari vuotta sitten toteuttamassa kyselyssä noin neljä viidestä vastanneesta nosti kirjaston toivelistalle - alueella asuu varsin paljon lapsiperheitä sekä vanhempaa väestöä, joten Kuokkalan keskustaan sijoittuva pienkirjasto on ilmeisen tärkeä.

Mitkäköhän ovat fiilikset Lohikosken ja Kypärämäen asukkailla, joiden lähikirjastot puolestaan supistetaan pienkirjastoiksi? Toisaalta, jos uhkaavana vaihtoehtona oli kirjastojen lakkauttaminen, niin pieni erävoitto tämäkin.

3 kommenttia:

Poro- kirjoitti...

Mielestäni on parempi supistaa lähikirjastoja, ja avata pienkirjastoja ympäri kaupunkia. Pienkirjastoon saa aina kuitenkin tilattua opuksen keskustasta, ja tällä tavalla jokainen saa lähistölleen kirjastopalvelut.

Tietysti hienoahan se olisi jos lähikirjastot säilyvät, mutta kustannustehokkuuden puolesta puhuu nämä pienkirjastot!

exme kirjoitti...

minä luulen, että ensin on keksitty alkaa pelotella ihmisiä sillä, että kaikki lähikirjatot on pakko lopettaa, ja sitten kun ihmiset alkavat uskoa, että ei tässä mikään enää auta, annetaan heille kivana lahjana nämä pienkirjastot. palveluja saadaan mukavasti supistettua, ja kaiken lisäksi se tuntuu asukkaista siltä, että heidän parastaan tässä on koko ajan ajateltu.

40100.net kirjoitti...

Tuleekohan niihin kuinka paljon nettipäätteitä?