maanantaina, lokakuuta 05, 2009

Schaumaninkatu?

Jelmun sivuilla silmiin pisti minulle ennestään tuntematon osoite, Schaumaninkatu 3:

Karttaa katsomalla Tanssisali Lutakko näyttäisi olevan Messukadun varrella. Läheltä löytyy toki Lutakon halkova Schaumanin puistotie, mutta se on jo eri juttu.

Sivistäkääs minua, onko Messukatu ollut ennen Schaumaninkatu? Onko jälkimmäinen edelleen virallisessa käytössä?

6 kommenttia:

Vakio kirjoitti...

Google löysi muutaman muunkin tahon, joiden väitetään sijaitsevan Schaumaninkadulla. Olennaisempaa asian kannalta on sen sijaan tämä foorumiviesti vuodelta 2007:

"Täytyy muuten nussia pilkkua. Schaumaninkatua ei ole enää olemassa, sen nimi on nykyään Messukatu. Muutos on tapahtunut jokunen vuosi sitten, samalla kun Lutakon aluetta on alettu rakentaa järjettömän tiukkaan. Varmasti monissa käytössä olevissa kartoissa on vielä vanhoja katujen nimiä. Tuo likipitäen sattumanvarainen nimien runkkaaminen on vain yksi esimerkki Jyväskylän kaupungin toiminnan järkiperäisyydestä..."

http://www.partyboys.tv/smf/index.php?topic=64.msg788#msg788

Antti-Juhani Kaijanaho kirjoitti...

Vanhan Schaumaninkadun näkee esim. laittamalla tuossa karttalinkissä vuoden 1997 ilmakuvan päälle.

Antti-Juhani Kaijanaho kirjoitti...

Niin siis Schaumaninkatu oli alun perin tuon Lutakon tehdasalueen läpi kulkenut katu. Sen päälle on sittemmin rakennettu mm. Paviljonki, ja vain nykyinen Messukatu on siitä jäljellä.

eph kirjoitti...

Kysyin asiasta lutakon "pomolta" joskus 3-4 vuotta sitten ja muistaakseni vastaus oli jotakuinkin sellainen että messukatu ei tuo paikalle hyvää imagoa ja käyttävät siksi vanhaa nimeä - jota en kyllä ihan täysin itse ymmärrä. Ei se osoite paikkaa pahenna :D

Vakio kirjoitti...

Toimiva ratkaisu, kunhan kukaan ei yritä löytää sinne kartan avulla.

Outoa ettei tuo ole noussut sen suuremmaksi ongelmaksi, kun kuitenkin ulkopaikkakuntalaisiakin tulee Lutakon keikoille kohtuudella. Ehkäpä ovat löytäneet kaupunginosan perusteella :)

40100 kirjoitti...

Kiitos kaikille selvennyksistä :)

eph: hämmentävä selitys tuo uskottavuus.

Vakio: olen kolme tai neljä kertaa joutunut neuvomaan ulkopaikkakuntalaisia S:n puistotieltä tanssisalille, tämä taitaakin selittää osittain haahuilua.