tiistaina, maaliskuuta 02, 2010

Havainnekuvaa Tourulan tulevasta Voimalasta

Tourulaan tulevasta yrityspuistosta tuli tietoa julki jo viime vuoden puolella, mutta noteerataanpas nyt täälläkin kun kerran Voimala Businessparkin sivuille eksyin.


Havainnekuvien perusteella suunnitelmat ovat muuttuneet maltillisemmiksi. Käsittääkseni jossain vaiheessa puhuttiin jopa, että rakennusmassa ylittäisi Rantaväylältä nousevan rampin. Parempi näin, sisääntuloväylä keskustaan säilyy hieman väljempänä. Nyt tulo näyttää kesäisin tältä (Google Street View, flash):

Havainnekuvista ei kuitenkaan käy aivan selvästi ilmi, mitä tapahtuu tulipalosta toipuvalle (ja Facebookissa 1000 fanin haamurajan rikkoneelle) Tourulan Nesteelle ja muuttuvatko liikennejärjestelyt Vapaudenkadulta Rantaväylälle laskevan rampin osalta – ainakin yö-havainnekuva antaa ymmärtää, että liikenne kulkisi rinnakkain nykyisen Y-haaran sijasta.

Voimalan puuhatahona on siis Jykes Oy Jykes Kiinteistöt Oy jaarkkitehtitoimistona on JKMM. Aikataulusta sanotaan seuraavaa:

"Alueen rakentaminen alkaa vuoden 2010 loppupuolella. Ensimmäisen viidestä toimistorakennuksesta kaavaillaan valmistuvan vuonna 2011. Rakennushankkeen yhteisaikataulu on noin 10 vuotta. Alueella on tällä hetkellä 1000 työntekijää. Tavoitteena on lisätä työntekijämäärä 10 vuodessa 3000 henkilöön.

Voimala Businessparkin rakentamishankkeen kokonaislaajuudeksi tulee arviolta n. 35 000 – 45 000 kem2. Kokonaiskustannusarvio on yli 60 Meur."

- Voimalapark.fi, 2.3.2010

Edit: Jykes Kiinteistöt ja Jykes siis eri puljua.

Ei kommentteja: