keskiviikkona, heinäkuuta 19, 2006

Killerirock konkurssiin

Aamun Keskari kertoi Killerirockin järjästäneen Kuokkalan Kulttuuriklubi ry:n kaatuneen velkoihinsa. Pahat kielet olivat siis oikeassa festivaalien järjestelyjen ja tavoitteiden realistisuudesta.

Festivaaleille odotettiin loppuvaiheessa 15.000 maksanutta kävijää - paikalle saapui lopulta 8.000 ihmistä, joista vain 4.000 maksanutta. Konkurssihakemuksen mukaan yhdistykselle jäi velkaa 77.079 euroa.

Yhdistyksen puheenjohtaja ja festivaalien promoottori ja Elvis-imitaatori Janne Göös ei lehden mukaan "ymmärrä miten näin kävi".

Jos suoraan nyt sanotaan, niin en ihmettele yhtään. Eikä pitäisi ihmetellä Göösinkään. Hänen keskittyessä taiteelliseen puoleen, talousasioita hoitamassa oli festivaalien tuottaja ja "moniyrittäjä" (1, 2, 3, 4, 5) Vexi Virtanen.

Jo ennen Killerirockia puoli Jyväskylää tuntui tietävän Vexin, enkä ole vielä kohdannut montaa, jolla olisi hänestä hyvää sanottavaa. Pelkästään henkilökemioista ei ole kysymys, vaan useimmissa tapauksissa (etenkin yhdistystoiminnan kohdalla) kyse on ollut taloudellisista asioista. Omat henk.koht. kokemukseni hänestä ovat myös pelkästään ikäviä.

En nyt väitä, että festivaalien epäonnistuminen olisi nyt puhtaasti Virtasen syytä. Sanon vain, taustat tuntien hän ei ollut ehkä paras mahdollinen mies hommaan ylipäätään.

Killerirock oli kunnianhimoinen yritys ja sille voin nostaa hattua. Suoraan huipulle tähtääminen ei kuitenkaan ole se paras toimintatapa. Harmi vain, että pari bändiä ja useampi tavarantoimittaja jäi nyt kokonaan vaille palkkioitaan.

Onneksi sentään Euroviisulisää nostaneen Lordin keikkapalkkio ja lentokone (+kentän avaaminen bändiä varten) saatiin sentään maksettua. Panostus oli varmasti sen parinkymmenen minuutin väärti, mitä yhtye lopulta ennätti esiintymään.

3 kommenttia:

Mjaaria kirjoitti...

Voi jessus. Mulle vielä vieraampi ilmiö tämä V.V., mutta tämän postauksen jälkeen... En tiedä pitäiskö itkeä vai nauraa. Perse edellä puuhun. Eip siinä, kuulemma huonoimmin järjestetty festari aikoihin. Itse en edes viitsinyt vääntäytyä paikalle. Tuskin suurikaan menetys Jyväskyläläiselle kulttuurielämälle.

40100 kirjoitti...

Sinällään kyllä harmi, sillä paskastakin saa konvehdin kun muutaman kerran yrittää.

Tässä tapauksessa tuota rahaa on vain käytetty ilman kontrollia. Mihin lie upotettu.

mjaaria kirjoitti...

Pistää miettimään, miten hevletissä on mahdollista, että puolet festarikävijöistä on päässeet alueelle ilmaseks. Vai voisko olla, että joku on vetänyt välistä...?