lauantaina, heinäkuuta 22, 2006

Killerirockin jälkipyykkääminen jatkuu

Keskisuomalainen jatkoi tänään konkurssiin ajautuneen Killerirockin ruotimista (kts. edellinen postaus).

Nyt lehti oli tavoittanut myös festivaalien taloudesta huolehtineen tuottajan, Vexi Virtasen, joka haluaisi vierittää kaiken vastuun festivaalien promoottorille ja järjestäneen yhdistyksen puheenjohtajalle Janne Göösille.

Göös puolestaan ihmettelee edelleen tilinkäyttöoikeudesta nauttineen Virtasen taloudenhoitoa. Festivaalit järjästänyt Kuokkalan Kulttuuriklubi ry velkaantui kinkereistä reilut 77.000 euroa. Göösin mukaan festivaalien 200.000 euron budjetti paisui tapahtuman aikana oudosti 60.000 eurolla.

Taloudesta vastannut Virtanen ei halua kommenoida summaa. Hänen mukaansa budjetti ylittyi kun hankintoja tehtiin ilman festivaalin hallituksen päätöstä. Göösin mukaan tilaukset on tehty asianmukaisesti yhteispäätöksillä, hän peräänkuulluttaakin Virtaselta puuttuvia kuitteja, jotka voisivat selventää asiaa. Virtasen mukaan kaikki tarvittava on tietenkin jo toimitettu.

Killerirockin tavoitteena oli yhteensä 15.000 kävijää. Göös arvioi lauantain kävijämääriksi 6.000 henkeä ja sunnuntain kävijämääräksi 2.000 henkeä – määrästä vain 4.000 oli maksaneita kävijöitä. Göösin mukaan hän ei ole vielä saanut (Virtaselta?) haltuunsa kaikkia lipunmyyntiin liittyviä dokumentteja.

Huonosta festarionnesta Virtanen syyttää myös tamperelaista Aamulehteä, joka kirjoitti Killerirockin pääesiintyjäksi viime tingassa saatu Lordin mahdollisista aikatauluongelmista. Virtasen mukaan kirjoitus vei Killerirockilta 2-3.000 maksanutta kävijää. Myös Göös arvelee huhun vaikuttaneen myyntiin jonkin verran.

Myöhässä Killerirockiin saapunut Lordi esiintyi lopulta viiden kappaleen ajan, ennen kuin bändi lennätettiin festivaalien laskuun yksityiskoneella Helsinkiin. Sehän olisikin ollut rahan väärti.

Selityksen makua, sanon minä. Aamulehden huhun karkoittamat katsojat eivät kaataneet Killerirockia. Lordin esiintymispäivä keräsi 4.000 kävijää enemmän, joten ongelmaa löytyy myös muusta ohjelmistosta. Sitä paitsi myöhässä aloittanut Lordi esiintyi vain viiden kappaleen ajan, mitä ei voi sanoa katteeksi millekään rahalle.

Ja kuka torspo jakaa 4.000 ilmaislippua aloitteleville festareille, jonka alkuperäinen myyntitavoite oli 10.000 lippua?

***

Aiheesta aiemmin:
19.7.2006: Killerirock konkurssiin

Ei kommentteja: