tiistaina, huhtikuuta 03, 2007

Jyväskylän kaupungin karttapalvelu uusiutui - upeeta, mahtavaa!

Jyväskylän kaupungin karttapalvelu kartta.jkl.fi on uudistunut.

Aivan kuten Zache aiemmin ennusti, täälläkin otettiin nyt käyttöön sama Teklan sovellus kun Turkkusessa. Ja voi pojat kun tuntuu hyvältä.

Entisten miniatyyrikuvien sijaan tarjolla on kokoruudun kartta, jossa navigointi sujuu ikonipohjaisten kontrollien ohella myös hiirellä raahaamalla ja hiiren rullalla zoomaamalla.

Työkaluikkunat ovat kelluvia ja ne menevät myös käskystä piiloon. Karttapohjina on opaskartta, maastokartta ja asemakaavakartta sekä ilmakuvaa vuodelta 2004. Niiden päälle saa tasoina näkymään ulkoilu-, pyöräily- ja linja-autoreitit.

Etäisyyksien ja itse määriteltyjen reittien mittaaminen onnistuu tässä versiossa varsin näppärästi monipolvisia mittajanoja piirtelemällä.

Hakua voi myös tehostaa varmistamalla, että hakukentän vieressä olevassa "Hae vain osoitteista" -kentässä ei ole ruksia. Tällöin haku kohdistuu myös paikkoihin, kaupunginosiin, rakennuksiin ja yrityksiin.

Rajattu ruutukaappaus kartta.jkl.fi-palvelun hakutuloksesta sanoilla vihreä haltijatarHaku: "vihreä haltijatar" (kuvaa rajattu)

Hakutulosten lisätietolinkki heittää esim. uimarantojen kohdalla kaupungin liikuntapalvelujen sivuille, mutta vaikkapa yritysten kohdalla ne heittävät käyttäjän oudosti vain kaupungin etusivulle.

Rajattu ruutukaappaus kartta.jkl.fi-palvelun hakutuloksesta sanalla uimarantaHaku: "uimaranta" (kuvaa rajattu)

Myös karttalinkkien tekeminen onnistuu moninverroin edellistä karttaa sujuvammin, nyt linkille kirjoitettu kuvaus esitetään näppäräsi puhekuplassa, kas näin.

Kaikinpuolin vaikuttaa aika hyvältä uudistukselta. Kartan käyttö on varsin sujuvaa ja paikallistuntemus vahvaa. 40100.net antaa palvelulle ison hymiön:

:)

3 kommenttia:

Jani kirjoitti...

Oho, onpas näyttävä!

Mutta tuo karttalinkkidemosi ei toiminut jostain syystä, ainakaan täällä mulla: se avaa vain sen lähtökohtaisen karttanäkymän (Firefox 2.0.03 ja IE7 testattu).

Halo Efekti kirjoitti...

Waude! Heti käyttöön ja täältäkin hymiö kehiin :)

40100 kirjoitti...

Jani: Kiitos huomautuksesta. Hassua linkki toimi kyllä postauksen yhteydessä, mutta nyt ei enää. Loin uuden ja siinäkin oli jotain häikkää. Muutin kuvaustekstiä ja nyt tuntuisi toimivan.