tiistaina, huhtikuuta 03, 2007

Uusi kauppakeskus Seppälään

Seppälän Prisman viereen kaavaillaan uutta suurehkoa kauppakeskusta. Hankkeen takana oleva Skanska ei osaa tehdä tiedotteisiinsa permalinkkejä, joten tiedote löytyy tuolta päivämäärällä 2.4.2007.

Keskuksen tavoitteena olisi erikoistua rätti- ja erikoisiikkeisiin sekä ravintoloihin, eli uutta päivittäistavarakauppaa ei siihen olla suunnittelemassa. 30-35.000 neliön kokoisessa kompleksissa liiketiloja kompleksisa olisi kahdessa kerroksessa yhteensä noin 25.000 neliötä (vrt. Forum 19.000 neliötä) ja parkkitilaa löytyisi kellarista 750-900 autolle (Arviossa huomioidaan ne idiootit, jotka ainakin Prisman parkkiksella onnistuvat laittamaan autonsa kahden ruudun keskelle).

Aamun Keskarissa (€) kanskan markkinointipäällikkö toteaa, että "rakennuksen täytyy näyttää erikoiselta, jotta kuluttajat kiinnittäisivät siihen huomiota", ja jäljillä ollaan:

Klikkaa suurennos - © Lahdelma & Mahlamäki Architects
Yllä oleva luonnos on napattu samaisesta lehdestä ja se on arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäen käsialaa. Sama toimisto on muuten suunnitellut myös Jyväskylä yliopiston ylioppilaskunnan omistaman Opinkiven.

Seppälän tontilla tällä hetkellä oleva Transpointin rekkaterminaali siirtyy muihin tiloihin vielä tänä vuonna, asemakaavamuutoksen valmistunee 2008 ja itse kauppakeskus avautunee vuonna 2010.

Komeat on taas suunnitelmat. Erona Eteläporttiin, tässä voisi olla jopa järkeäkin.

4 kommenttia:

Mikko J. Kalavainen kirjoitti...

Tuo juttu aiheutti hämmennyksen sekaista huvitusta eilen telkkarista tullessaan, kunnes Skanskan setä sanoi että keskukseen EI ole tulossa päivittäistavarakauppaan. Hetken aikaa kuulosti ihan siltä että olisivat tekemässä Prismaa Prisman viereen. Ja Citymarketin.

Joskohan nyt tulis se Ikea?

40100.net kirjoitti...

Ei mahda Ikea mahtua noin pieneen plänttiin.

Ja ne taitaa muutenkin huolehtia omasta rakentamisestaan, olen saanut jostain käsityksen, että kaikki Ikeat enemmän tai vähemmän toistensa klooneja, eli sellaisia suuria rumia laatikoita.

Keljo voisi olla muutenkin Ikealle ehkä se osuvampi paikka.

Eeropekka kirjoitti...

Toisaalta hyvä että tulee uutta kauppatilaa kaupunkiin, mutta jo nykyisellään seppälän liikenne muistuttaa välillä kaaosta johon pitäisi saada muutosta jo ennen uutta keskusta.

Yhtenä esimerkkinä seppäläntien leventäminen vaajakoskentien risteyksestä alkaen aina kangasvuorentien risteykseen.

40100.net kirjoitti...

Totta turiset. Liikennesuma on aika ongelmallinen.