keskiviikkona, toukokuuta 28, 2008

Ilmoitustaulu kuuluu paikalle, jossa se ei herätä huomiota?

Jos minun pitäisi mainita, mikä on Jyväskylän kävelykadun mielenkiintoisin ja kaupunkia parhaiten kuvastava kohta, valitsisin yökerho Freetimen vieressä olevan porttikongin suulla olevan ilmoitustaulun.

Tai siis olisin maininnut, sillä ilmoitustaulua ei enää ole eikä tule. Se on otettu pois Sokoksen remontin tieltä (samaan syssyyn hävisi myös Freetime), eikä rakennuksen omistava Keskimaa aio enää suvaita vapaata julistetilaa.

Aiheesta on juttua keskiviikon (28.5. - juttua ei netissä) Keskisuomalaisessa, jossa Keskimaan kiinteistöjohtaja Matti Vihisen lausahdus  sai minut repimään hiuksiani:
"Ilmoitustauluna se ajoi asiansa, mutta se ei kovin siisti ollut. Kokonaisuuden kannalta se oli väärässä paikassa. Ilmoitustaulu pitäisi saada paikalle, jossa se ei herättäisi yhtä paljon huomiota."

Aaaaarghhh.

Samassa jutussa haastatellaan Radio Hearistakin tuttua Kyösti Ylikuljua, joka kritisoi kaupunkitilan muuttumista maksulliseksi.

Kommentoimaan pääsee myös Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri, jonka mielestä vapaat julisteet kuuluvat kaikesta huolimatta kaupunkikulttuuriin.

Lisäksi Jyväskylän katupäällikkö Tuula Smolander mainitsee, että kaupunki ottaa vastaan ehdotuksia ilmoitustaulujen paikoista, muttei tietenkään lupaa mitään.

Tuulalle postia voi laittaa etunimi.sukunimi@jkl.fi ja Matille etunimi.sukunimi@sok.fi.

***

Muistakaa myös:

Julistenäyttely vapaan
kaupunkitilan puolesta
Kauppakatu 6
25.6. saakka

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Nämä "kaupunkikuvan siistimistoimet" on samaa osastoa kuin ilmoituspaikkojen hävittäminen.

Alunperin Jyväskeskuksssa oli irtopenkkejä, joissa saattoi istua ilmaiseksi. Ne poistettiin ja jäljelle jäi vain seinään muuratut penkit joita ei voi (vielä?) poistaa ja maksulliset ravintoloitten istuinpaikat.

Samaa metodia kaupunkiviihtyvyyden vähentämisessä sovellettiin myös Forumissa. Siellä oli massiiviset levähtämiseen sopivat penkit käytävän katutasossa.

Ne hävitettiin, että ei vaan kukaan viihdy ilmaiseksi. Jäljellä on vielä seinän vieren istumiseen kelvolliset ikkunansyvennykset.

Varmaankin niihin tulee samanlaiset piikit ajan mittaan joilla on estetty pulujen istuskelu räystäillä kauppakeskusten ulkopuolella.

Ja kaiken kukkuaraksi järjestyshenkilöt kommandoasuissaan!
Tästä näkökulmasta katsottuna kaikenlaiset kaupungin viihtymisen edistämisseminaarit on naurettavia.