keskiviikkona, toukokuuta 21, 2008

Kirkkopuiston parkkipuistatus

Aamun Keskarissa oli juttua Kirkkopuiston asemakaavaa koskeneesta tilaisuudesta.

Havainnekuvan perusteella kaupunginteatterin eteen Vapaudenkadulle suunniteltu ramppi suunniteltuun pysäköintitaloon ei näytä kovin massiiviselta, mutta ei tuo kovin mieltäylentäväkään ole jos kulttuurihistoriallisesti merkittäväksi julistetun puistoalueen, Paraatiaukion ja Minna Canthin -patsaan kylkeen noin kalseita elementtejä rakennellaan.

Noh, kaupungin kasvamiselle ei mahda mitään. Sopii vain toivoa, että tehtävät ratkaisut ovat ympäristöönsä sopivia. Olisi varsin hienoa saada noista havainnekuvista verkkoon julkiset kolmiulotteiset mallit pyöriteltäväksi, jotta hankkeiden vaikutusta kaupunkiympäristöön voitaisiin paremmin arvioida. Käsittääkseni nuo havainnekuvat perustuvat 3D-malleihin, eikä niiden julkaiseminen olisi kuin hyvästä tahdosta kiinni.

***

Kuulin ohimennen, että hiljattaisen poissaoloni aikana Jyväskylässä olisi käsitelty sitä surullisen kuuluisaa konserttisaliasiaa - osaako joku vinkata sopivan läheen suuntaan?

Ei kai ne tunarit ole edelleen työntämässä sitä siihen Paviljongin kylkeen Innova-tornia, Schaumannin tehtaan jäänteitä, puistolinjaa ja neliötoria pilaamaan? Eihän?

EDIT: Konserttisalisuunta näyttää pahalta:

6 kommenttia:

exme kirjoitti...

"Ei kai ne tunarit ole edelleen työntämässä sitä siihen Paviljongin kylkeen Innova-tornia, Schaumannin tehtaan jäänteitä, puistolinjaa ja neliötoria pilaamaan? Eihän?"

Juuri siihen. Yksi vaihtoehto oli rakentaa se Paviljongin päälle, kaksi muuta vaihtoehtoa Paviljongin eri puolille (neliötorin tukkeeksi lähinnä).

Linkkiä en osaa laittaa, luin jutun Keskisuomalaisesta.

40100.net kirjoitti...

Pitääpäs kaivella arkistoja jos jostain löytyisi.

exme kirjoitti...

Tässä on linkki pieneen juttuun:

http://www.ksml.fi/uutiset/kulttuuri/konserttisalia-esitet%C3%A4%C3%A4n-neli%C3%B6torin-kulmaukseen(124779).ece

exme kirjoitti...

No nythän se osoite ei näy tuossa kokonaan...

http://www.ksml.fi/uutiset/kulttuuri/
konserttisalia-esitet%C3%A4%C3%A4n-
neli%C3%B6torin-kulmaukseen(124779).
ece

Antti-Juhani Kaijanaho kirjoitti...

Kaupungin tiedote kuvamateriaaleineen: http://jkl.fi/ajankohtaista/1/20179

Anonyymi kirjoitti...

No jopas on karsea tuo ramppi tuossa tuollai... Eihän tuo nyt edes vastaa muinoin Kirkkopuiston suunnittelukilpailun voittaneen työn ehdotusta Vapaudenkadun puolesta. Tainneet lentää roskiin moisen kilpailun tuotokset...