keskiviikkona, elokuuta 20, 2008

Sorjonen löi konserttitaloneuvotteluissa porkkanan pöytään

Kohti mitäänsanomattomuutta luisunut konserttisalihanke sai hiljattain uutta toivonkipinää Jyväskylän Konserttisalin hanketuki -yhdistyksestä, joka kannattaa ensisijaisesti kokonaan erillistä konserttirakennusta pateettisen Paviljongin laajennuksen sijasta. Lisäuskottavuutta hommaan toi Kauko Sorjonen (josta muuten ei ole Wikipedia-artikkelia, anyone?) säätiöineen lupaamalla miljoonan, jos rakennuspäätöksessä päädytään yhdistyksen kannattamaan ratkaisuun.


Kuulostaa hyvältä, vaikka lienee mahdollista, että yhdistys päättyy pattitilanteessa kannattamaan pelkkää laajennustakin.

Nyt yhdistys kaupittelee ajatusta messutorin ja Tanssisali Lutakon väliin rakennettavasta erillisrakennuksesta, joka kuitenkin liittyisi esim. sillalla Paviljonkiin ja sen yhteyteen rakennettavaan hotelliin.

Jaossa olleet havainnekuvat eivät ole mitenkään mykistäviä, mutta näyttävät paremmalta vaihtoehdolta kuin Neliötorin ja Lutkonpuiston sekä Innova-tornin muodostaman linjan rikkominen.***
Toisaalla Antti-Juhani laskeskeli blogissaan mitä muuta salirahoilla saisi.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Onkohan nyt järkevää päästää sitä miestä huseraamaan tuohon hankkeeseen. Anteeksi vain, mutta sitten siitä tulee juuri sellainen kuin rahamassiaan raottava haluaa ja en ole kovin vakuuttunut siitä mausta. Talo varmaan nimetäänkin vielä Sorjosen mukaan.