perjantaina, helmikuuta 23, 2007

Kirjastolle WLAN-verkko

Jee, Jyväskylä ei kuulu enää tietoyhteiskunnan alimpaan pohjasakkaan, sillä kaupungin tiedotteen mukaan pääkirjastolla on viimein asennettu yleisölle tarkoitettu WLAN-verkko.

Langattoman verkon käyttöä varten tarvitaan kolme tuntia kerrallaan voimassa oleva tunnus, jonka saa pääkirjaston palvelupisteistä. Verkko kattaa kaikki yleisötilat.

Oman koneen lisäksi nettiin pääsee myös kirjaston lainaläppärillä, jonka saa käyttöönsä kahdeksi tunniksi. Koneesta löytyy nettivalmiuksien (mikähän lienee selain?) lisäksi MS Office, mutta langatonta tulostamista ei tueta. Kannettavia saavat lainata yli 15-vuotiaat kirjastokorttia ja henkilöllisyystodistusta vastaan.


4 kommenttia:

oblomov jr kirjoitti...

Kirjastosta tuli mieleen
Kuokkalan kirjasto. Kau-
punki on myymässä Kuok-
kalan kirjastolle jo ai-
kaisemmin ostamansa toi-
mitilan! [lähde: Keski-
Suomen Viikko, 22.2.07]

Suuren luokan ohari val-
misteilla?

40100 kirjoitti...

Eikös siinä tilassa ole tähän saakka ollut virasto, jonka siirtyminen takaisin keskustaan takaisin keskustaan on ollut jo puhetta.

Ja koska kirjastoa ei ole luvassa vähään aikaan, en ihmettele yhtään jos myyvät tilan pois. Harmi.

Kaupunkihan on jatkuvasti supistanut myös sen Polttolinjan yhteispalvelupisteellä olevan lukusalin rahoitusta, mikä erittäin harmillista. Tuoreet lehtivalikoimat kun ovat jotain, mitä kirjastoautot eivät pysty korvaamaan.

Anonyymi kirjoitti...

Netti=selain? kaikkea sitä näkee kirjoitettavan.

40100 kirjoitti...

anonyymi: ?? Tuo yhtäsuuruusmerkki on kyllä nyt ihan oma keksintösi...