torstaina, helmikuuta 08, 2007

Pakottavat kävelemään ylimääräistä, prkl.

Hitto. Murisin kun luin mainoksista Makuunin avaavan uuden videovuokraamon Kuokkalassa. Siellä kun on jo yksi varsin mainio "itsenäinen" vuokraamo, eli UVD-syndikaatin suojissa toimiva Cult Video, jonka valikoima on ehkä pienempi, mutta silti kulttuurisesti monipuolisempi. Toivottavasti eivät kaadu kilpailuun, Makuunin hinnat taitavat olla hieman edullisemmat.

Tuplahitto. Kuokkalan piste ei ollutkaan täysin uusi piste vaan Vapaudenkadulla ollut Makuuni on näköjään muuttanut sinne:


Missäs minä sitten asioin? Vapaudenkadun liike oli kaupungilla käydessä sopivasti matkan varrella ja kyllä sinne hetken mielijohteestakin jaksoi raahautua.

Nyt vaihtoehdoiksi jää Yläkaupungilla oleva Kauppakadun Makuuni tai Alakaupungilla oleva Yliopistonkadun Film Town. Mutta ne on tällaiselle lutakkolaiselle laiskapaskalle niiiiin kaukana.

Karttaa katsoen Kuokkalan Makuuni vaikuttaisi tosin olevan Yläkaupunkia lähempänä, mutta kaikki Kuokkalan siltaa tarponeet tietävät, että oikeasti näin ei ole. Kaikille, jotka aamuisin tallaavat siltaa pitkin töihin pitäisi antaa mitali.

Eli Film Town taitaa olla nyt se lähin, mutta en oikein pidä niiden tavasta periä kanta-asiakkailta jäsenmaksua (10e / vuosi). Tosin ne "7 leffaa / 7 vuorokautta / 9 euroa" -paketit ovat ihan palvelua, jos haluaa sivistää itseään vanhemmilla julkaisuilla.

***

Nyt kun verestelen muistojani, niin Lutakossakin on joskus ollut videovuokraamo. Hollywood Video tai jotain. Minun asuinaikanani se ei ole ollut toiminnassa, mutta ikkunateippaukset ovat jääneet mieleen.

Sitten muistan hämärästi ammoisilta kaupungissa vierailuajoiltani, että Kauppakadulla, jossakin nykyisen Elokolon tai vastaavan kohdalla oli joskus Nikon Video.

***

Missäs te asioitte? Vai asioitteko ollenkaan?

10 kommenttia:

B_a_s_e kirjoitti...

Kyllä sitä on nyt käyty Kuokkalan makuunissa kun sieltä saa tuo emäntä namusiakin paremmin kuin Cult:ista. Tuo Kuokkalan Makuuni jo yksinään aiheuttaa ylimääräistä kävelyä kun tuossa eilen unohtivat "hälyttimen" kiinni koteloon eikä siis saatu levyä ulos -> uusi kävelyreissu.

Nyt on pitänyt siirtyä julkisiin kulkuneuvoihin kun Kuokkalan silta + 30 pakkasta tuntuu mahdottomalta yhtälöltä.

40100.net kirjoitti...

Heh. Kuokkalan silta yhdistettynä kolmeenkin pakkasasteeseen on jo liikaa. Se tuuli...

Mikko J. Kalavainen kirjoitti...

Ekolon paikalla tosiaan oli Nikon Video, allekirjoittanut seisoi tiskin takana jonkin aikaa. Reilun puoli vuotta (vai olinkohan vuoden kokonaan?) Ei voi muistaa. Tuo suljettu Makuuni oli meidänkin luottokauppa, nyt pitää siirtyä takaisin Kauppakadun Makuuniin. Pah.

Seitti kirjoitti...

meille kortepohjalaisille sopii ihan hyvin että film town avasi uuden liikkeen kirjasto-kortepohja välille.

on siis siinä voionmaankadun ja keskikadun kulmassa, ja on jo tullut sitä pari kertaa käytettyä. karkkivalikoimatkin on hyvät.

aikaisemmin se oli kauppakadun makuuni jota käytettiin..

-v- kirjoitti...

Tourulan nesteellä on myös makuuni, siinä kivääritehtaan vieressä. Sitä tämä lutakkolainen laiskapaska käyttää.

Olli Sulopuisto kirjoitti...

Mie ostin siitä Lutakon liikkeen lopetusmyynnistä aikanaan Kummisetä-boksini.

Sonja kirjoitti...

Hiih...arvaa kuka asuu ihan siinä yliopistonkadun Filmtownin vieressä!

40100 kirjoitti...

-v-: Tosiaan! Unohdan aina sen NesteMakuunin olemassaolon vaikka siellä on tullut asioituakin.

Sami kirjoitti...

Joku tossa ketjun alussa epäili et Makuunin hinnat olis Culttia edullisemmat. Taitaa kuitenkin olla niin, että Cultin hinnat on Makuunia edullisemmat. Meillä on lisäksi täällä tuollaisia tarjouksia, kuten 4€ leffan vuokraajalle 2€ leffa kaupanpäälle(toukokuussa). Karkkivalikoima on totisesti Makuunia nihkeempi, mut täällä on kaksi saksanpaimenkoiraa asiakkaiden ilona ja rauhanturvaajina(saa rapsuttaa). Lisäksi samassa tilassa on Musteasema, jossa täytämme asiakkaiden mustepatruunoita. (Koiria saa rapsuttaa myös Musteaseman asiakkaat...)

40100 kirjoitti...

Rapsutettavia, hehee

Kuten sanottu, toivottavasti Cult pärjää kilpailussa :)