keskiviikkona, kesäkuuta 13, 2007

Vaajakosken "#@%*!:n kiertoliittymän" nimi vaihtuu "kiertoliittymäksi"

Jyväskylään on aina kiva palata - paitsi Rantaväylää idästä, sillä sielä ihminen joutuu kohtaamaan Maalaiskunnan pirunpyörän eli Vaajakosken kaksikaistaisen kiertoliittymän (kartta).

En väitä, että osaisin ajaa sellaisessa tyylipuhtaasti, mutta eivätpä osaa muutkaan - liittymässä tapahtui pelkästään viime vuonna 42 kolaria, eniten koko Keski-Suomessa, ja yleisin syy oli kaistojen kanssa tumpelointi.

Itse olen selvinnyt liittymästä toistaiseksi ehjin pellein, mutta useammin kuin kerran joku kaistapää on aiheuttanut lieviä rytmihäiriöitä. Aamun Keskarin kertoessa liittymän muuttumisesta yksikaistaiseksi, olinkin niin innoissani, että kävin vetämässä lipun salkoon - on siinä taas talkkarilla ihmettelemistä.

***

Samaan hengenvetoon pitänee vielä mainita, että Keskarin kyselyn perusteella yli puolet Jyväskylän Maalaiskunnan valtuutetuista olisi valmis kuntaliitokseen Jyväskylän kanssa (28 kannattaa, 6 ei kannata, 14 ei halua vastata, 3 ei tavoitettu).

2 kommenttia:

Halo Efekti kirjoitti...

Liikun sillä puolella Jyväskylää nykyään melkoisen harvoin, mutta jo ensivaiheessa kun kyseinen pirunpyörä Vaajakoskelle ilmestyi tein itselleni selväksi sellaisen strategian että "vain ulkokehälle" eikä osakseni ole tullut mitään hiuksianostattavia elämyksiä kyseisessä liikennesuunnittelun murheenkryynissä. Tätä strategiaa olen innolla tarjoillut kaikille sukulaisille ja tutuillekin jos heillä on ollut tarkoitus ajella siihen suuntaan.

Ansku kirjoitti...

Turvallisuussyistä se varmaan täytyy muuttaa yksikaistaiseksi, mutta voi voi... mikä hidastus.

Sisäkaistalle voi ihan hyvin mennä jos on suojana ulkokaistalla esim iso rekka. Tällä tekniikalla olen selvinnyt hyvin -tähän asti ainakin.

Olisi kätevää jos ne, jotka aikovat kääntyä heti ensimmäisestä ulos liikenneympyrästä voisivat sen tehdä. Se ei varmaan vaatisi ihan mahdottomia järjestelyjä. Homma nopeutuisi huomattavasti ja ihmisten hermot säästyisivät.

Pitää tietty pitää asiat oikeassa perspektiivissä... Bostonissa lähikiertoliittymämme oli noin 500 kertaa pahempi kuin Vaajakosken versio ja luulen että siellä silti tapahtui vähemmän kolareita. Ja siinä pyörittiin lujaa! ;-)