keskiviikkona, huhtikuuta 02, 2008

Poliisi valmiina tyhjentämään vallatun talon

Äh, en näköjään ehdi paikalle näkemään, kun Keskarin mukaan poliisi on jo valmiudessa tyhjentämään vallatun yliopistorakennuksen.

Keskarilla on myös paikanpäältä videokuvaa, jossa valtaajien edustaja kertoo tavoitteena olevan monipuolisen kulttuuritilan luominen.

Oma mielipiteeni?

Talonvaltaukset ovat periaatteessa ihan positiivinen asia, sillä ne muistuttelevat mukavasti tilojen tarpeesta ja luovat ihan mielenkiintoista performanssia... mutta mitä omaehtoisen kaupunkitilan toteutukseen tulee, niin en pidä tätä valtausmallia mitenkään järkevänä.

Onhan tuollainen hippeily ja seiniin piirtely varmasti ihan hauskaa, mutta jos tuokin poppoo olisi tosissaan, niin aloittaisivat tilojensa hankkimisen vastuunottamisella, eivätkä seiniin piirtelyllä (kts. video).

Valtaajien sopimia sääntöjä
(lisää kuvia täältä)

Minä olisin halunnut nähdä suunnitelmallisen valtauksen, jossa toiminta alkaisi jotenkin realistiselta pohjalta, eikä vaatimalla kaupungilta asbestin kyllästämää rakennusta, joka ei kaupungille kuulu.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

No olen täysin samaa mieltä. Periaatteessa talonvaltaus on positiivinen asia, mutta tällä operaatiolla ei ole kuin tehty hallaa itse ajatukselle. Ihan hävettää henkilöiden itsensä puolesta. Kiukuttaa myös se, että he ovat saattaneet toimillaan vaikeuttaa itse talon säilymistä: kauheaan kuntoon töhrityn talon on paljon helpompi sanoa olevan huonokuntoinen myös muuten, vaikkei itse rakenteissa olisikaan vikaa ja sisäilmaongelmat olisi mahdollista korjata. Prkl.

Mikael kirjoitti...

Hesarin uutisesta lainaus:

"Polaari-rakennus on ollut poissa käytöstä noin vuoden ajan, koska sen sisäilman laadussa on ollut ongelmia. Laakson mukaan korjaustyöt ovat hiljattain päättyneet."

Elikkästä ilmanlaadussa ei olekaan mitään vikaa.

40100.net kirjoitti...

Mikael: Tuopas oli uutta, hyvä tietää.

40100.net kirjoitti...

Kettumainen muuten kun Keskari muokkaa aina samaa tiedostoa, niin kaikki välivaihteet hävisi verkosta... vai enkö vain osaa?