tiistaina, huhtikuuta 01, 2008

Talonvaltaus Jyväskylässä

Oho, Seminaarinmäellä tapahtuu (lisää myös Hesarissa). Autonominen tiedekunta -nimellä tituleerattu joukko on vallannut ylipiston Polaari-rakennuksen, ja julistanut sen "autonomiseksi yliopisto- ja kaupunkitilaksi".

Valtaajien viesti:

"Olemme vallanneet 1.4.2008 alkaen Jyväskylän yliopiston kampusalueelta pitkään tyhjillään olleen rakennuksen, entisen erityispedagogiikan laitoksen "Polaarin", autonomiseksi yliopisto- ja kaupunkitilaksi. Aiomme rakentaa valtauksestamme itsenäisesti hallitun opiskelija- ja kulttuuritilan. Heti ensimmäisenä päivänä rakennuksessa avautui kansankeittiö ja siellä järjestettiin valtausjuhlat. Ensimmäinen talokokous, valtauksen ylin päättävä elin, pidettiin välittömästi valtauksen jälkeen. Talokokouksiin ovat tervetulleita kaikki autonomisen tiedekunnan ajatuksesta kiinnostuneet. Mukaan pääset yksinkertaisesti vierailemalla talolla. Yliopisto ja kaupunkitila ovat kriisissä. Monet urputtavat. Me teemme."

Mielenkiintoista. Toivottavasti ehdin käydä paikan päällä, jos joku löytää netistä aiheeseen liittyvää matskua, niin paiskatkaa toki kommentteihin linkkejä.

Liekkiö ei ole vielä reagoinut, mutta herran blogihistorian perusteella siellä lausutaan aiheesta varmaan pian sananen.

Päivitys: Googlella ei vielä eilen löytynyt, mutta Valtamediasta löytyi linkki valtaajien blogiin, jossa kerrotaan tapahtumista, seurataan mediahuomiota, korjataan jutuissa olevia virheitä ja syytetään vartijoita liiallisesta voimankäytöstä.

2 kommenttia:

Timo L. kirjoitti...

Eivät ilmeisesti tiedä tai muista, että erityispedagogiikan laitos siirtyi rakennuksesta pois sisäilman homeongelmien vuoksi. Henkilökunnasta monet sairastelivat pitkään, joten tiloja ei voida pitää terveellisenä oleskelupaikkana.

Viitisen vuotta sitten tehty ilmastointiremontti jätti jälkeensä myös suuret määrät asbestipölyä, jota löytyi runsaasti mm. varastokomeroista.

Nimim. talossa opiskellut ja työskennellyt.

40100.net kirjoitti...

Pohdin täällä jo samaa, mutten mennyt varmaksi muistamaan.

Valtaus tuskin kestää nyt hirmuisen pitkään, mutta eipä tuo asbesti mitään herkkua ole lyhyilläkään aikaväleillä.