tiistaina, heinäkuuta 22, 2008

Jyväskylän kaupunkilehti haastaa Suur-Jyväskylän lehden

Tuomo vinkkaa blogissaan Jyväskylän ilmaisjakelulehtimarkkinoille tulevasta Jyväskylän kaupunkilehdestä.


En tiedä vielä itse lehdestä, mutta ainakin sen verkkosivuilla oleva banneri haastaa rohkeasti Suur-Jyväskylän lehden:

40100 seuraa kehitystä tyytyväisenä, sillä SJL onkin hieman sparrauksen tarpeessa.

2 kommenttia:

Iiris kirjoitti...

Kiva blogi!
Paljaskätisenä ja -jalkaisena Jyväskylän maalaiskuntalaisena ja koko ikäni näillä nurkilla pyörittyäni olen tajunnut vasta äskettäin kuinka kiva paikka Jyväskylä ympäristöineen on!

Jyrki kirjoitti...

Näkökulma mahdolliseen ”Kirkkopuistoparkin” ja asemakaavan ehdotusprosessiin
Ensiksi, olen iloinen siitä, että asia on synnyttänyt vilkkaan keskustelun ja mielipiteiden vaihdon. Tämä siksi, että vain näin pääsemme ”YHDESSÄ EESPÄIN”!
Toiseksi, tulee muistaa, että geologiassa vesikehässä erotetaan vajovesi, nk. orsivesiker-rokset ja varsinainen pohjavesi ja pintavesi toisistaan. Kirkkopuiston alla pohjaveden tason voi karkeasti määritellä jo Jyväsjärven pinnan tasosta +- n. 20 tai 30 cm. Kaikki tämän päällä oleva vesi maakerroksissa on nk. vajovettä, eli vettä hitaasti matkalla kohti varsi-naista pohjavettä.
Kolmanneksi, tulee edelleen muistaa se, että vedellä on kyky kiertää kaikki kiinteät esteet, kuten parkkihallin rakenteet, joka ei olisi geoteknisesti edes haastava, matkallaan kohti varsinaista pohjavettä ja sieltä edelleen kohti Jyväsjärven järviallasta. Vanha kansa puhui silloin vesisuonista ja käytti tätä nimitystä yleisesti.
Neljänneksi, mahdollisesti rakennettava parkkihalli vähentäisi olennaisesti luonnonkaunista kirkkopuistoa kiertävien ja parkkipaikkaa etsivien autojen määrää. Samalla raikastuisi myös kävelykadun ja koko keskikaupungin ilma. Puhumattakaan siitä, että alue tulisi turvallisem-maksi muulle liikenteelle.
Viidenneksi tulee edelleen muistaa se tosiasia, että ruutukaavasta koostuvalla kaupungin ytimessä, kaupunki voi kasvaa vain ylös-, tai alaspäin! Asemakaavan muutoksella ja parkki-hallin rakentamisella Jyväskylän Kaupunki varmistaisi yhden sen rakkaimman paikkansa säily-misen tuleville sukupolville.
Jyrki Haapio,FM, Rakennusgeologi, (Kok) ”YHDESSÄ EESPÄIN”