maanantaina, heinäkuuta 14, 2008

Kuokkalan kirkko ja Artisin Galleria

"Rakennetaan kuin Kuokkalan kirkkoa", sanottiin aikanaan Iisakin kirkosta. Nyt Kuokkalankin pyhättö on siirtymässä viimein tuumasta toimeen ja ostoskeskuksen viressä pohjaa on paalutettu jo hyvän matkaa.Harmi, että ehdotus komeasta paanukatosta jäi aikanaan suunnittelukisassa hopealle, Kuokkala menetti siinä pienen turistinähtävyyden. Toinen menetys taitaa olla Koivubaari - tuon Kuokkalan pulihenkilöiden legendaarisen juopottelupusikon?

Siinä kävellessäni tajusin viimein missä positiivista mainetta kerännyt Artisin Galleria oikein sijaitsee, siinähän se aivan kirkon työmaata vastapäätä.

Gallerian Arkielämää - Everyday Life -näyttely on vielä avoinna 17.8.2008 saakka, joten käykää ihmeessä kurkkaamassa, itse ainakin yllätyin positiivisesti. Yksi näyttelyn mielenkiintoisimmista teoksista on taidevaatelainaamo. Eli voit käydä lainaamassa tuunattuja vaatteita, laukkuja ja kenkiä käyttöösi, kunhan palautat ne puhtaina.

5 kommenttia:

Tuomo kirjoitti...

Onko arvoisalla 40100:lla tietoa siitä, millainen kirkosta on tulossa? Suomessa ollaan nimittäin tosi hyviä rakentamaan kirkkoja ja seurakuntakeskuksia, jotka muistuttavat lähinnä neliskanttista laatikkoa. Sellaista entisaikojen arvokkuutta ei osata enää tehdä. Vaan onko Kuokkalan kirkko poikkeus?

Ansku kirjoitti...

Hei, hyvä juttu susta ja blogistasi lehdessä!

Anonyymi kirjoitti...

Näyttely näyttäisi linkin mukaan olevan jo ohi eli loppunut 17.7. Onkohan sinun vain linkin tieto oikea?
Hyvät sivut sinulla!

40100.net kirjoitti...

Tuomo: Tiirailin muutama vuosi sitten niitä kisaehdokkaita tarkemminkin, mutta tässä vaiheessa on jo yksityiskohdat menneet keskenään sekaisin ja olin kiinnostuneempi siitä paanuversiosta. Pienoismallikuvia löytyy varmaan joltain kovalevyltä kunhan kotia pääsen. Mutta kyllä siihen komea torni tulee, muistaakseni hieman purjemainen muoto

ansku: En ole vielä itse päässyt levikkialueen ulkopuolelta sitä tiiraamaan, mutta oikolukuversio vaikutti hyvältä :)

anonyymi: Siellä oli tosiaan maininta 17.7., mutta useissa muissa lähteissä näyttelyn kerrottiin jatkuvan elokuulle saakka. Kiitos kehuista :)

Anonyymi kirjoitti...

Joitakin kuvia löytyy Lassila-Hirvilammi -arkkitehtien nettisivuilta: http://www.lh-ark.fi/t_kuo_m.htm

Kolmas suunnittelijahan on Jyväskylän oma poika Jani Jansson (www.luonti.fi)