torstaina, maaliskuuta 09, 2006

Linkeillä on väliäJyväskyläläinen kaupunginvaltuutettu Sami Kettunen (kesk.) on pitänyt paikallispolitiikkaan paneutuvaa blogiaan syksystä 2004.

Blogin parasta antia ovat Kettusen kirjoittamat raportit valtuuston kokouksista. Sivulta löytyy jopa valtuutetun koostamia tiivistelmiä valtuutettujen käyttämistä puheenvuoroista.
Litteroinnit ja aukikirjoitetut esityslistat sekä pöytäkirjat ovat oivaa lukemista myös ei-keskustalaisille Jyväskylän päätöksenteosta kiinnostuneille.

Lisäksi erona lukuisten muiden politiikkojen blogeihin, Kettunen osaa linkittää. Kuulostaa ehkä ruikuttamiselta, mutta niin se vain on, yksinkertainen hyperlinkki alkuperäisiin dokumentteihin parantaa luettavuutta ja tekee päätöksentekoa ja politikointia läpinäkuvämmäksi.
Mistä johtunee, että linkkien luominen alkuperäisiin asiakirjoihin tai olleellisten dokumenttien sisällyttäminen vaikka omille sivuille tuntuu olevan niin ylivoimaista monille muille poliittisille päiväkirjailijoille? Onhan Kettunen sentään "IT-ammattilainen", mutta linkittämisen ei luulisi vaativan kovin suurta verkkojulkaisun kompetenssia.

Lisäksi asioiden fakta-pohjainen taustoittaminen tuo valtavasti uskottavuutta ja lisää tekstin luettavuutta, olipa lukija yhtä mieltä kirjoittajan poliittisesta agendasta tai sitten ei.

Kettusen blogin pahimpana miinuksena voidaan pitää sen staattista toteuttamistapaa. Lukijoilla ei ole mahdollissuutta kommentoida merkintöjä, myöskään mahdollisuutta merkintöjen suoraan linkittämiseen ei ole.

Silti blogi on parhaasta päästä, ainakin sarjassa jyväskyläläisten kunnanvaltuutettujen blogit.

Ei kommentteja: