tiistaina, maaliskuuta 28, 2006

Mielenosoitus Agoralla

Jyväskylän yliopiston matematiikan, fysiikan ja tietotekniikan opiskelijoiden ainejärjestö Ynnä ry "masinoi" huomenna 29.3. ulosmarssin/mielenosoituksen Agoralla puolenpäivän aikaan.

Tänään lukuisten listojen kautta sähköpostiini putkahtaneissa sähköposteissa Yhdistyksen puheenjohtaja Marko Nyrhinen ruotii sähköpostilistoilla asiaa mm. seuraavasti:

Tapahtuma on seurausta tietotekniikan laitoksen ja IT-tiedekunnan suorastaan törkeästä käytöksestä sulautettujen järjestelmien professorivalinnassa, opiskelijoiden laiminlyönnistä sekä heille valehtelussa.

...

Prosessin aikana (2v) tiedekuntaneuvoston päätöksen yli käveltiin kahdesti, eikä opiskelijoiden äänellä tuntunut olevan mitään merkitystä, kun jo virassa olevat professorit halusivat epäpätevän kaverinsa virkaan.
Ynnä nuuski hieman taustoja, ja koko soppa näyttää enemmän kuin epäilyttävältä. Tietotekniikan opiskelijat kokevat itsensä huijatuiksi, kun sisäänotossa luvattua opintosuuntaa ei enää olekaan. Virkaan valitulla henkilöllä ei ole alalta pätevyyttä, mikä ajaa opiskelijat vaihtamaan opintosuuntaa tai kokonaan toiseen yliopistoon. Ynnän pelkona on, että tällainen opiskelijoiden äänivallan vähättely ja kaverivalinnat virkoihin yleistyvät.

Tarkempia taustoja asiasta en tiedä, koko keskustelu on mennyt minulta ja ilmeisesti monelta muultakin kokonaan ohitse. Voisihan sitä silti käydä ainakin katsastamassa tilannetta.

Mielenosoituksen tapahtumapaikasta saakin oivan aasinsillan still-kuvista kasattuun videoon Agoran rakennustöistä (ja elämästä) 1999-2001 (avi/DivX).

(edit: 4.4. - sitaatit aiheuttivat ongelmia)

6 kommenttia:

Antti-Juhani Kaijanaho kirjoitti...

Agora valmistui elokuussa 2000, jolloin sinne myös muutettiin. Sen jälkeen tuossa videossa lähinnä kuvataan tavallista elämää :)

40100 kirjoitti...

Roger that.

Mietinkin, että ne pyöräryppäät ovat viite "tavallisesta elämästä".

Kiitos tarkennuksesta :)

40100 kirjoitti...

Rähmä.

En ehtinytkään katsastamaan mielenosoitusta, joten kuviakaan minulla ei ole tarjota. Löytyykös Antti-Juhanilta?

Mutta linkataanpas näihin:

Ynnä ry:n tiedote
ja
Jyväskylän yliopiston kannanotto aiheeseen

Antti-Juhani Kaijanaho kirjoitti...

Kamerasta loppui patteri juuri sopivasti ennen mielenosoitusta.

Kollegani lupasi antaa käyttööni muutaman kuvistaan. Palataan asiaan.

40100 kirjoitti...

:)

Antti-Juhani Kaijanaho kirjoitti...

Tommi Lahtosen kuvia miekkarista: http://www.mit.jyu.fi/tjlahton/2006/mielenosoitus/ . Tommi on kollega mutta ei se kollega, johon viittasin yllä.