tiistaina, lokakuuta 24, 2006

Kohti Suur-Jyväskylää

Kuntaliitoskeskustelussa väännetään isompaa vaihdetta silmään, sillä Hesarin mukaan Jyväskylä esittää selvitysmiestä Suur-Jyväskylän perustamiseksi. (via Havaintovihko)

"[...] Hallitus määräsi Jyväskylän kumppaneiksi Jyväskylän maalaiskunnan, Laukaan, Muuramen, Korpilahden, Petäjäveden ja Toivakan. Lisäksi Uurainen ja Petäjävesi ilmoittautuivat mukaan samaan rinkiin.

Jos kaikki liittyisivät Suur-Jyväskylään, sen yhteenlaskettu väkiluku nousisi yli 166 000. Kaupunkien suuruusjärjestyksessä se nousisi kuudenneksi Helsingin, Espoon, Tampereen, Vantaan ja Turun jälkeen ohi Kuopion, Lahden ja Oulun."
Mutta mitä sanovat bloggaajat, onko suuri kaunista?

***

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

No, on. Olen liputtanut kuntaliitosta blogissani jo viikkoja,
http://haloefekti.vuodatus.net/blog/283693

Terveisin yksi Suur-Jyväskylän kannattaja nykyisen Muuramen kunnan alueelta. Olisi pitänyt mennä yhteen jo 25 vuotta sitten, mutta otetaan nyt ne tarjolla olevat porkkanarahat.

40100 kirjoitti...

Minua vähän häkellyttää vielä tuon kaavaillun kunnan koko. Esimerkiksi Korpilahti ja Uurainen kun tuntuvat toisistaan irrallisilta.

Anonyymi kirjoitti...

Jyväskylä on se yhdistävä tekijä. Korpilahden tunnen kun vanhemmillani on siellä mökki ja olen siellä pyörinyt. Uuraisiltakin tiedän porukkaa, Jyväskylän kaupungissa nekin käyvät asioilla. Vanhemmat asuvat Laukaassa, sama juttu.

Porkkanarahoilla saisi yhteisesti monta hyvää asiaa. Ja siitä ei päästä mihinkään että 40100 on kuitenkin kaiken ympäristöalueen keskus.

40100 kirjoitti...

Toki Jyväskylä on olennainen keskus taloudellisesti ja sosiaaliset siteetkin ovat rajat ylittäviä... mutta, enemmän minua noissa multikunnissa mietityttää vaikutukset vanhojen kuntien alueidentiteettiin ja perinteisiin.

* * *

Liitos tarkoittaisi varmaan tuon bloggaajalistan paisumista :D Siinä tosin taitaa olla jo väkeä niin Muuramen kuin Maalaiskunnan puoleltakin.

Tietääkö kukaan muuten bloggaajia Uuraisista tai Korpilahdelta.

Anonyymi kirjoitti...

En tiedä bloggaajia...mutta se on muuten Uuraisilta eikä Uuraisista, mutta taas Laukaasta eikä Laukaalta... Merkillinen tämä meidän murre =D

40100 kirjoitti...

Argh. Nämä on taas näitä.

Asuuko ihmiset muuten Köhniöllä vai Köhniössä.

Anonyymi kirjoitti...

Asuvat Köhniöllä, heh.