keskiviikkona, toukokuuta 16, 2007

Osallistu Jyväskylä Kartalle -valokuvaprojektiin!

Täten julistan Jyväskylä Kartalle -projektin käynnistyneeksi!

Tempauksen tavoitteena on sijoittaa mahdollisimman paljon Jyväskylä-aiheisia kuvia Flickr-kuvapalvelun kartalle, ja näin luoda yhteisvoimin verkkoon visuaalinen tapa silmäillä Jyväskylän meininkiä ja maisemia.

Kuvat liitetään Scillan perustaman avoimen Jyväskylä-ryhmän kuvapooliin, jolloin niitä voi tarkastella summattuna ryhmän kartalla:Ohjeet:
Perusta oma käyttäjätili Flickr-kuvapalveluun - tilin perustaminen on ilmaista (rekisteröitymiseen käytetään Yahoo!-tunnuksia) ja sitä voi toki käyttää muidenkin omien valokuvien jemmaamiseen.

Lataa tilillesi valokuvia, jotka kuvastavat jollain tavalla Jyväskylää - maisemia, paikkoja, rakennuksia, yleisötapahtumia, tarroja, graffiteja ja niin edelleen.

Jos lataat kerralla suurempia määriä valokuvia, niin suosittelen jonkin lataustyökalun käyttämistä, esim. Flickr Uploadria, joka löytyy useammalla käyttöjärjestelmälle.

Kirjoita kuville lyhyet kuvaukset ja lisää sopivat avainsanat (Add tags), esim. "Jyväskylä", "Kortepohja", "Sataman yö" - näitä tietoja voit lisäillä myös myöhemmin.

Kuvien lisääminen kartalle onnistuu helpoiten Organize -valikon kautta löytyvässä Map-näkymässä. Siellä etsit Jyväslylän kartan ja tiputtelet ottamasi kuvat oikeille paikoilleen, huomaa, että samassa kohdassa otetut kuvat voit tiputtaa kartalle yhtenä nippuna.


Sitten liity avoimeen "Jyväskylä"-ryhmään, jonka jälkeen voit lähettää Jyväskylä-kuvasi sinne valitsemalla Organize-valikossa kaikki Jyväskylä aiheiset kuvasi ja painamalla Send to group.

***

Bonustäky:
Lupaan tarjota ruoat 24.5. mennessä ahkerimmalle kuvien kartoittajalle Jyväskylän Blogimiitissä 25.5. tai jonain muuna sopivana ajankohtana. Myös muille projektiin tällä aikavälillä osallistuneille on luvassa jotain pientä kiitosta ja kunnioitusta.
Ruokapalkinnon arvo on maksimissaan 26,20 € (Sohwin lihabileet-annoksen hinta). Luonnollisesti jäävään itseni kisasta ja mahdolliset tasapelit ratkaisee arpa.

Huom. Projektiin (ja kisaan palkinnoista) osallistut ilmoittamalla oman Flickr-tunnuksesi tämän postauksen kommenteissa. Voit myös lisäksi liittää kuviisi "Jyväskylä Kartalle" -tagin, jolloin osallistujien kuvat näkee kätevästi näin.

Samojen tagien lisääminen kerralla moneen kuvaan onnistuu jälleen Organize-valikossa Add Tags-toiminnolla. Huomaa, että kaksi sanaa sisältävä tagi pitää syöttää lainausmerkkien kera.

***

Aatteellinen bonus: Projektiin osallistumisen kannalta epäolennainen, mutta muuten vain hieno juttu olisi, jos projektiin osallistuvat merkitsevät kuvansa sopivalla Creative Commons-lisensillä: (Organize >> Permissions >> Change Licensing)

Itse suosin lisenssiä (Attribution-NonCommercial-ShareAlike), joka sallii kuvien epäkaupallisen käytön ja edelleen jakamisen esim. muissa blogeissa ja julkaisuissa kunhan kuvaajan tiedot ilmoitetaan. Merkkaamalla Jyväskylä-kuvasi tällä tavoin, saatat siis päästä esim. 40100.netin kuvitukseksi, asianmukaisin krediitein varustettuna :)

2 kommenttia:

Jukka Vuorinen kirjoitti...

Tuolla on näemmä kaksi kilpailevaa tagiä, "Jyväskylä Kartalle" ja "Jyväskylä Kartalla". Toista noista kehotetaan käyttämään tuossa kirjoituksessa ja toinen on hakulinkin hakuna. Flickrissä molemmista löytyy toistasataa kuvaa.

40100.net kirjoitti...

Käytetään tässä yhteydessä sitä Jyväskylä kartalle -tagia.

Mainitsemasi linkki oli alunperin virheellinen, sillä olin napannut sen väärästä tagista. Oman nimeämisen yhteydessä tein typon, jonka ansiosta omat kuvani ovat nyt kahdella samankaltaisella tagilla. Tarkoitus oli käyttää e-loppuista. :)

Kiitos huomautuksesta.