tiistaina, marraskuuta 22, 2005

"Oletko kyllästynyt koiraasi?"

Internet on tunnetusti pullollaan huumorisivustoja, joissa keksityt yritykset esittelevät outoja liikeideoitaan. Lingosta bongattu turkisvienti.fi -sivusto vaikuttaa ensi katsomalta juuri tällaiselta.

Sivustolla etsitään ihmisiä, jotka haluaisivat myydä lemmikkinsä vaateteollisuuden raaka-aineeksi Aasian markkinoille. ”Oletko kyllästynyt koiraasi?”, kysyy otsikko.

Vaikuttaa vahvasti mustalta huumorilta, mutta kuka tuhlaa hyvänkään vitsin vuoksi rahaa fi-domainiin ja kaupalliseen kävijästatistiikkaan? Olkoonkin, että kaikki muut asialliset tiedot sivuilta puuttuvat.
En voi vastustaa kiusausta ja on suorastaan pakko soittaa sivulla olevaan numeroon:

Turkisvienti Oy:n toimitusjohtaja Risto Isokiiski, onko suomalaisten lemmikkien vieminen Aasian turkismarkkinoille ihan vakavasti otettavaa liiketoimintaa?

"Kyllä. Tämän vuoden aikana olemme kehittäneet logistiikkaa, ja aktiivinen toiminta on alkanut ihan hiljattain. Meillä on välivarastossa tällä hetkellä 350–400 koiraa ja noin 300 kissaa odottamassa kuljetusta Kiinaan, joka on meidän päämarkkina-alue. Tällä hetkellä kappalemäärät mitä tekstiiliteollisuus siellä tarvitsee, on miljoonissa."

Oman koiran tai kissan myyminen turkistavaraksi tuntuu äkkiseltään hieman julmalta. Oletteko saaneet millaista palautetta?

"No kyllähän sitä on tullut sekä negatiivista, mutta myös positiivista palautetta. Konseptihan perustuu omistajan vapaaehtoiseen luopumiseen lemmikistään tilanteessa, jossa hän ei voi enää tästä huolehtia."

Miten kaupanteko omasta lemmikistä käytännössä tapahtuu?

"Me käymme paikanpäällä tekemässä eläimelle tarkistuksen, jonka pohjalta tehdään tarjous. Se riippuu eläimen rodusta, koosta, iästä ja terveydentilasta. Keskihinta esimerkiksi labradorinnoutajasta liikkuu noin 90 euron tietämillä. Kun paperityöt ja sopimus on tehty, eläin siirretään ensin meidän välivarastoon Vantaalle, ja sieltä sitten Aasiaan. Eläin lopetetaan siellä perillä."

Kaikkea sitä näkee kun vanhaksi elää... Kaikki ei vielä täsmää. Yritysrekisteri ei moista firmaa tunne. Myöskään yrityksen yhteydessä mainittuja henkilöitä. Alkaa pikkuhiljaa epäilyttämään.
Yritän soittaa uudelleen Isokiiskelle, mutta numeroa sivuilta tarkastaessani paljastuukin jo totuus.

Paras pila ikinä. XD

Ei kommentteja: