keskiviikkona, tammikuuta 04, 2006

Uutta vuotta ja lupauksia

Tervehdys Kainuusta. Uusi vuosi vaihtui iloisesti ja nyt on vuorossa tavaroiden pakkailua - huomenna koittaa paluu Jyväskylään.

Olen ollut pariviikkoa paitsi uutis-, myös internetpimennossa. Ei sillä, etteikö tänne susirajalle informaatio kulkisi, on vain ollut mukavaa lojua hiljaa hämärässä.

Bongasin tuossa muutamia minulle ennestään tuntemattomia jkl-blogeja. Vasta startanneen Hiljaiseloa Ryynipyyssä -blogin takana oleva artzi#1 pyörittää myös Presidenttipeliä.

Blogilistalle oli myös ilmestynyt kuvablogi Kaupunginkuvia, johon on kerätty jyväskyläläistä katutaidetta ja -tuherrusta. Minusta on hienoa, että tällaiset katukuvaa taltiovat blogit ovat yleistymässä. Toivottavasti joku innostuu joskus myös taltioimaan katukuvaa laajemminkin.

Ihminen muokkaa ympäristöään kiihtyvään tahtiin. Muutama vuosi sitten Jyväskylästä pois muuttanut ystäväni ihmetteli vierailullaan kaupungin valtavaa muuttumista.
Paitsi että rakennuksia häviää ja uusia ilmestyy tilalle, myös liiketilojen remontit ja yritysten muutot vaikuttavat merkittävästi kokemuksiimme julkisesta tilasta. Näyteikkunoiden mainoslauseet ja neonvalot kuvastavat omalla tavallaan nykyhetkeä. Selailkaapa vain parikymmentä vuotta vanhojen lehtien mainoksia - kuinka paljon muistoja ne meissä herättävätkään.

Olkoot uuden vuoden lupaukseni, että aion osallistua Jyväskylän kaupunkikuvan säilömiseen myös jälkipolvien ihmeteltäväksi.

Ei kommentteja: