keskiviikkona, tammikuuta 17, 2007

Voimalapäätös oli sitten siinä?

Ohhoh. Keljonlahden voimalaitoshanke sai tällä viikolla hieman yllättävän käänteen. Asia ei nimittäin enää mene kaupunginvaltuuston käsiteltväksi vaan Jyväskylän Voima Oy tekee investointipäätöksen omillaan. Valtuusto päätti jo aiemmin voimalaitoksen sijainnista, mutta kaikkien odotuksissa oli, että valtuutetut pääsevät vielä käsittelemään varsinaista investointia.

Siinä lähti aikamoinen matto vastarannan valtuutettujen alta. Varmaa ei vielä liene edes se, että saako valtuusto edes Jyväskylän Voiman lainatakausta käsiteltäväkseen vai käsitelläänkö asiaa hankkeelle selvästi myönteisemmässä hallituksessa.

Minun silmissäni voimala pystyttiin siinä vaiheesa kun sijoituspäätös tehtiin, joten ei sillä niin väliäkään... mutta virkistäkääs joku minun muistia siitä, että oliko voimalaitoksessa käytettävä teknologia lyöty jo lukkoon? Olisiko valtuusto vielä voinut investointipäätöksen käsittelyssä vaikuttaa esimerkiksi voimalaitoksen ekologisuuteen?

***

Asiasta kolmanteen, kun googlasin itselleni tietä Jyväskylän rakennus- ja ympäristölautakunnan puheenjohtaja Jouni Vauhkosen (vihr.) blogiin katsomaan, josko hän olisi aiheesta jotain kirjoittanut, huomasin että tulevissa vaaleissa Vauhkosen kanssa kilpaileva Timo Tuomisto (kesk.) on näköjään ostanut Googlesta itselleen mainospaikan, joka vaikuttaisi olevan sidoksissa Jouni Vauhkonen -hakuun. Pienellä haku(sana)ammunnalla vaikuttaisi siltä, että keskustalainen Tuomisto sponsoroi myös kokoomus- ja vihreät-hakuja.

Tämäkö on nyt sitä nykyaikaa?

1 kommentti:

Teemu kirjoitti...

Kiitos tuosta Tuomiosto-huomiosta. Kun laittaa hakusanoiksi muitakin keskisuomalaisia (ja jämsäläisiä) ehdokkaita, kuten Janne Mäkinen, Tuula Peltonen, Reino Welling tai Minna Niivee, niin Tuomiston mainos pysyy.