tiistaina, kesäkuuta 06, 2006

Kaupunginhallitus ylitti toimivaltansa ex-kaupunginjohtaja Kettusen kultaisessa kädenpuristuksessa

Tänään julkaistun Korkeimman hallinto-oikeuden päätöksen mukaan Jyväskylän kaupunginhallitus ylitti toimintavaltansa päättäessään entiselle kaupunginjohtajalle, Pekka Kettuselle, maksettavasta 260.000 euron erorahasta vuonna 2003.

Erorahaa pienennettiin seuraavana vuonna 200.000 euroon, jonka maksamisen kaupunginvaltuusto hyväksyi 16.5.2005 - tätä koskeva valitus on vielä Hämeenlinnan hallinto-oikeuden käsittelyssä ja päätöstä odotetaan annettavaksi lähikuukausina.


Lisää aiheesta:


Edit 8.6.'06: Aiheesta blogeissa:

Havaintovihko - "Ero ja raha":
Juridisesti tapaus on hankala. Kettuselle rahat on jo maksettu ja hän lienee “syytön” kaupunginhallituksen toimintavaltuuksien ylitykseen. Toisaalta: hallinto-oikeuden tuomiosta pitäisi loogisesti seurata, että joku asetetaan asiassa vastuuseen. [linkki]

Jorma Uski - "Toimivallan sallittu ylitys":
KHO:n päätös ei jätä tilaa selityksen "jalostamiselle"; erorahan maksamiselle ei ollut laillisia perusteita. Nyt joudutaan selvittämään pilkun paikkaa ja tarkkoja sanamuotoja, voidaanko päätös vastuuvapaudesta kumota ja ratkaista uudelleen, vai ovatko valtuutetut - ne, jotka eivät merkinneet eriävää mielipidettään pöytäkirjaan - ottaneet taloudellisen vastuu itselleen.
Laittomasti luovutetut yhteiset varat on kaiketikin perittävä takaisin sinne, mihin ne laillisesti kuuluvat, kaupungin kassaan. Mutta keneltä? [linkki]

Ei kommentteja: