perjantaina, kesäkuuta 09, 2006

TV Jyväskylän tulevaisuudesta

Elisa on pistänyt kesätauolla olevan TV Jyväskylän myyntiin, ja eilisessä Keskisuomalaisessa kanavan pelastajaksi povattiin paikallista kulttuuritukijaa, Kauko Sorjosta.

Mutta mitäpä minä asiasta kynäilemään, kun Havaintovihkon Tuomo Björksten on jo setvinyt tapahtunutta ja tulevaa paljon paremmin:

[...] Vastaisuudessa kanava on oma yrityksensä, täysin itsenäinen mediatoimija. Kanavan kuluja ja tappioita ei ole enää mahdollista kattaa Jyväsviestinnän markkinointibudjetilla. Ensimmäinen merkittävä taitekohta on tv-toimialan digitalisointi elokuussa 2007. Tässä vaiheessa paikallis-tv:n olisi hyvä päästä eroon kaapelista ainoana jakeluväylänä ja levittää ohjelmasignaaliansa ilmateitse, sillä Keski-Suomeen on jo jaettu useampia kilpailevia digi-tv-toimilupia, joita ei varmasti aiota jättää käyttämättä. [...lisää]


Kannattaa myös lukea viimeisimmästä Pikselistä Tuomon juttu jyväskyläläisestä graafikko-valokuvaaja Mirja Nuutisesta.

1 kommentti:

Mikko J. Kalavainen kirjoitti...

Hearhear! Pois vaan kaapelista tuo ja DVB-T-jakeluun, potentiaalinen katsojakunta saattaisi laajentua aikalailla (?). Itse olen ainakin asunut aika monessa kämpässä JKL-alueella, ja niistä vain yhdessä on ollut kaapeli-tv. Onko se vain allekirjoittaneen huonoa tuuria vai tilastollinen tosiseikka?