tiistaina, kesäkuuta 06, 2006

Lettubaari Jyväskylän satamassa


Eilen aurinko pilkotti sen verran pilvien välistä, että kävin tutustumassa Jyväskylän satamassa olevaan Lettubaariin.

4, 50 eurolla sain eteeni mukavan kokoisen lettunyytin, jonka sisällä oli kinkkua, juustoa sekä salaattia kastikkeineen. Hyvää oli.

Vaihtoehtoina kinkulle oli meetvursti ja jauheliha, en huomannut kysyä kasvisversioita, mutta varmasti letun saa ilman lihaakin.

Jälkkäriksi nautin räiskäleen hillon ja kermavaahdon kera (2,50e). Ihan hyvää sekin, mutta itse tykkään nauttia makeat lettuni mielummin kylmänä - kermavaahto kun alkaa nesteytyä kuuman letun päällä.4 kommenttia:

Mikko J. Kalavainen kirjoitti...

Juku ja Pätkä! Lettuja! En edes tykkää mutta nyt on pakko mennä! Saisikohan Campingmakkaratäytteellä jos nätisti pyytäisi? Grillilettu?

Mikko J. Kalavainen kirjoitti...

Mutta et ketku sitten laittanut kuvaa itse letusta? Onko se semmoinen kolmion muotoon ranskalaisittain taiteltu vai onko enemmän sukua lörtsyille vai ihan perinteisella tortillalinjallako mennään? Kiinnostaa ja työpäivää on vielä jäljellä.

40100 kirjoitti...

Sorry. Siinä vaiheessa kun kuvaaminen tuli mieleen, olivat letut jo syöty.

Suolainen lettu oli puöräytetty semmoiseksi isoksi nyytiksi: kinkut/juustot/salaatit lapataan avoimena olevan letun päälle, reunat taitetaan ja koko komeus kiepsautetaan ylösalaisin.

Hillolettu oli klassisessa taitetaan-puoliksi-ja-vielä-kerran muodosssa.

Ota sinä kuva kun käyt?

Mikko J. Kalavainen kirjoitti...

Pitää ottaa, juu. Vaimo oli menossa jo heti kun kerroin. Odotellaan nyt kuitenkin aurinkoista päivää.