keskiviikkona, huhtikuuta 26, 2006

Google tarjoaa satelliittikuvaa Jyväskylästä

Addiktoiva Googe Maps -palvelu näyttää tukevan nyt myös suomalaisia katuosoitteita. Miellyttävä käyttöliittymä tekee esimerkiksi Jyväskylän kartan selaamisesta verkossa paljon kätevämpää.

Google Mapsin kiehtova piirre on mahdollisuus vaihtaa karttanäkymä satelliittikuvaksi. Tähän mennessä Suomessa vain Helsingistä on saanut kuvaa siedettävällä tarkkuudella, mutta nyt tehdyn päivityksen myötä kuvien zoom riittää myös Jyväskylässä erottamaan yksittäisiä rakennuksia.

Harmillisesti uusissa kuvissa pilvet peittävät Jyväskylää monin paikoin. Pilvistä huolimatta mielenkiintoisia paikkoja voi etsiä hybridi-toiminto päällä.

Jyväsjärven jäästä ja Lutakon rakennustilanteesta äkkiä päätellen sanoisin, että satelliittikuvat on otettu keväällä 2005.

Jos Google Maps sai sinussa aikaan värinöitä, niin suosittelen myös laajempitoimintoisen ja -karttaisen Google Earth -ohjelman asentamista koneelle.

3 kommenttia:

zache_ kirjoitti...

Jeh, eikö olisi kivaa jos saataisiin digiroad tai vaikka jyväskälän kaupungin karttadataa mapattua tuohon google maps:n päälle ? :)

Teknisestihän se ei olisi mitenkään mystinen juttu tehdä Google Maps API:lla oma kartta, jossa olisi hybrid layerinä vaikka jyväskylän karttaa siinä päällä, mutta laillisesti se onkin jo kinkkisempi juttu.

Leikin joskus vähän ajatuksella ja mappasin kuvaa World Windiin (Nasan 3d maapallo). Tuossa on video siitä mitä sain aikaiseksi...

World Wind -demovideo 40MB, XVid

zache_ kirjoitti...

siis edellisen viestin pointti tietty oli se, että hei... kaverit... oikeesti verorahoilla tuotetut paikkatietoaineistot (Valtiolliset, kunnalliset jne) vois olla kivasti kaikkien käytettävissä.

40100 kirjoitti...

Pointtisi on hyvä ja demosi havainnollistava.

Kieltämättä paikkatietojen käyttö on tällä hetkellä tehty aika hankalaksi.
Minusta on kummaa, että edes asukasyhdistysten kaltaiset kansalaisjärjestöt eivät saa niitä maksutta käyttöönsä, esimerkiksi omia tiedotteitaan varten.