tiistaina, huhtikuuta 25, 2006

Santsikuppeja
Eilisessä Keskarissa oli kullanarvoista tietoa, nimittäin kahviloiden santsikuppien hinnat Jyväskylässä:

Kahvila / kahvikuppi* / santsikuppi

Arnold's / 1,40e / -50%
Cafe Elonen / 1,50e / o,50e
Cafe Picnic / 1,80e / 1.00e
Coffee House / 1,70e / o,50e
Ekokahvila Ekolo / 1,00e / -50%
Karoliinan Kahvimylly / 1,70e / o,80e
Mummin Pullapuoti / 1,00e / o,85e
Wayne's Coffee /2,00 / -50%

*) normaali kahvikuppi

Halvin kahden kupin keikka on siis tämän perusteella Ekolossa. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että kahvikuppien koossa on huomattavia vaihteluita. Esim Wayne's Coffeessa kuppi on huomattavasti suurempi kuin esim. Mummin Pullapuodissa.

Kaltaiseteni pullasuiden kannattaa harkita myös Elosen toisen kerroksen herkkupuffettia (7,40e), jossa saa vetää klo 16-19.30 leivonnaisia, suolapaloja ja kahvia niin paljon kuin napa vetää. Istuin siellä kerran tenttikirjan kanssa kolme tuntia - paino nousi vähintään viisi kiloa. Aamukahvittelijoiden puolestaan kannattaa suunnata Wayne'sille, jossa kahvia saa lipittää puoleen hintaan ennen aamukymmentä.

Onko tuossa muuten kaikki Jyväskylän asialliset kahvilat? Mitä varteenotettavia jää nyt puuttumaan?

Torikeskuksen käytävällä on jokin kahvila, nimeä en muista, mutta siellä ei mielestäni hinta ja laatu oikein kohtaa toisiaan. Sitten on Sokoksen kakkoskerroksen kuppila, jonne Hesestä leijuva pikaruoan tuoksu pilaa tunnelman.

Cygnaeuksenkadulla oleva Ullan Pulla on pieni, mutta äärettömän sympaattinen paikka. Suosittelen myös vierailua Seppälänkankaan jättikirpparille, jonka tokan kerroksen retrokahvilassa kannattaa käydä jo ihan vain siellä lojuvan tavaran takia.

Sitten on tietenkin yliopiston ja amk:n ruokaloiden yhteydessä olevat, mutta niistä ei oikein mikään nouse mainitsemisenarvoisesti yli muiden. Kaupunginkirjaston kahvilakin on aika vaisu.

Mitäs muita paikkoja löytyy?

12 kommenttia:

lärvit kirjoitti...

Itse en koskaan ole oikein kahvin perään ollut, joten tarkoittaako tämä nyt, että Suu Käy Tyhjäässä pitää ilmestyä kaikkien Jyväskylän baarien keskioluen hintasuhteet happy hourit mukaan laskettuna? No jaa.

40100 kirjoitti...

Hmm.

Se voisi olla muuten aika hyvä ajatus. Voisit kiertää ja kysellä alennuksia santsituopeista "kansalaisjournalismin" nimissä :D

Ansku kirjoitti...

Periferiasta (autolla 7 min Jkl keskustasta) löytyy sympaattinen suosikkikahvilani, Naissaaren kahvihuone. Sen kahveista en tosin tiedä kun en kuulu kahvin kuluttajiin, mutta leivät, piiraat ja kakut ovat loistavia. Samalla voi käydä tsekkaamassa sen Wanhan Woimalan!

40100 kirjoitti...

Se on muuten aika helmi paikka. Kävin siellä syksyllä juomassa sumpit. Siellä oli myös semmoisia hauskoja limpparipulloja, missä on repäisykorkit.

Pitäisi korjata pyörän rengas ja polkaista käymään uudelleen.

Anonyymi kirjoitti...

Minä kun tyydyn myös huoltoaseman sumppiin niin Keljon ABC:llä eka kuppi on muistaakseni 1,20 ja santsikuppi -,50. Eikä iske ahtaan paikan kammo, kun tilat on suuret;)

Viinerivalikoimiin en ole tutustunut, vetäisen vain pelkän mokan.
Terveisin
Halo Efekti
http://www.haloefekti.vuodatus.net/

40100 kirjoitti...

Tänään tuli mieleeni Kuokkalan Konditoria, jossa on tullut monesti istuttua siellä päin pyöriessä.

Siellä parasta on ikkunaloosiin istahtaminen sumpin ja punssileivoksen kera ja katsella ohikulkevia. Yleensä en ole juonut siellä vain yhden kupin kahvia, koska jos ottaisin toisen niin varmaan sortuisin myös toiseen punssileivokseen.

Minä jotenkin vierastan ABC-huoltiksia, ne on jotenkin liian samasta puusta veistettyjä. Ne ovat kuitenkin useimmilla pitkänmatkanreiteilläni juuri puolivälissä, joten pitääpä tarkistaa toi santsikuppi seuraavalla kerralla :)

Huoltoasemista suosikkini Jyväskylässä on 24h avoinna oleva Veturi. Siellä on hauska käydä kahvilla hyvin varhain aamulla ja katsella kun yövuoroaan (tai huvitteluaan) lopettelevat kohtaavat aikaisin töihin menevät.

Rune kirjoitti...

Minä kun en tosta kahvista piittaa pätkääkään, paitsi tuoksusta mutta punssileivokset sen sijaan saa veden kielelle.
Kahvi/teepaikkoja on kyllä aika lailla muitakin kun nuo mainitsemasi. Esim. Vakiopaine,Yliopiston kirj. kahvila, Yliopiston päärakennuksen kahvila, Lotsi, Ilokivi, Liikunnan kahvila, Alvar Aalto museon kahvila (joka on kaupungin kauneimalla paikalla mutta ei ole kuin kesällä auki, valitettavasti), sitten tietysti Vanhalla rautatieasemalla oleva Karoliinan kahvimylly jossa on maailman suurimmat korvapuustit ja vielä matkakeskuksen Picnic kahvila. Vielä on muitakin mutta nyt en jaksa enempää luetella.

Rune kirjoitti...

Sorry, tulipa huonosti luettua, sulla näky olevan toi Karoliina ja Picnic jo listassa.

40100 kirjoitti...

Rune:
Taisinkin kuitata yliopiston ja amk:n ruokaloiden yhteydessä olevat kahvilat turhan ylimalkaisesti. Tarkemmin mietittynä siinä tuli sivuutettua pari täysverisempää kahvilaa, eli nuo mainitsemasi yliopiston päärakennuksen ja pääkirjaston kuppilat.

Vakiopaineessakin tulee käytyä aina välillä sumpilla. Viihtyisä paikka istua, mutta minun kahvila-riman ylittämiseen tarvitaan jonkin sortin pullavalikoima.

Pitääpäs lisätä tuo mainitsemasi museon kahvila tulevan kesän käyntikohteisiin.

Rune kirjoitti...

Juu, pullaa täytyy olla tieteski ja AA museon kaffilassa on kotona (paikan päällä) leivottua kaakkua ja pullaa, tai ainaskin aikaisempina kesinä on ollut ja sit siellä saa hyviä salaattiannoksia ja PYTTIPANNUA, aah niin epäterveellistä ja syntisen hyvää.

kuvatuksia kirjoitti...

toi herkkupuffet kuulostaa houkuttavalta :9

40100 kirjoitti...

Istahdin eilen Kirkkopuistoon kioskilla terassikahville. Take-away muki maksoi 1,30e - santsin saa eurolla.