lauantaina, huhtikuuta 29, 2006

Kuva-arvoitus 2

Laitetaanpas näin vapun kunniaksi triplakuva-arvoitus. Jälleen tehtävänä on tunnistaa Jyväskylän katukuvasta tuttuja paikkoja ja asioita.

1. Tämän kuvan askelkuviot sopisivat varmasti monien kävelykatua tänä vappuna tallaavien jalkoihin, mutta nyt haemme hieman eri sijaintia. Eli kysymys kuuluu: missä kuva on otettu?


2. Toiseen kuvaan kaipaamme hieman laajempaa vastausta, eli mikä, missä ja mitä ihmettä?


3. Viimeiseen kuvaan riittää pelkkä sijainnin tunnistaminen, sillä itsellänikään ei ole harmainta hajuakaan siitä palveleko kuvan kohde jotain funktionaalista vai esteettistä tarkoitusta. Plussapisteitä jaossa asiaa selittävistä tiedoista.Vastaukset ja arvaukset niin täydellisinä kuin osittaisinakin kommenttilootaan. Jaossa jälleen roppakaupalla hymiöitä.

6 kommenttia:

Mikko J. Kalavainen kirjoitti...

Kakkonen on ainakin (Eskilstunan/Jonkun muun ystävyyskaupungin Aukiolla) (eli entisen Radio Jyväskylän talon edessä), eli Tourujoenkävelysillan vieressä sijaitseva veistos (Viila/Ystävyyden Viila tms).
Jee hyvämikko!

40100 kirjoitti...

Osui ja upposi!

Ensimmäinen hymiö menee Mikolle :)

Ystävyyden viilahan se siinä heittää varjoaan ystävyyskaupunkimme Eskilstunan nimikkoaukiolle. Veistoksen teki 2003 jyväskyläläinen taiteilija Onni Kosonen.

Anonyymi kirjoitti...

Onko toi eka siitä Bar Solon edestä? Väinönkeskus siis?

40100 kirjoitti...

Kyllä, se on Väinönkeskukselta.
Hymiö ole hyvä,

:)

Kolmannesta voin vihjaista, että se liittyy hyvin löyhästi bussiliikenteeseen.

Rune kirjoitti...

Nin yömyöhään jolloin pitäisi olla jo nukumassa yritän, siis yritän arvata mitä toi kolmas kuva vois olla, eli veikkaan että Forumin edessä, siinä alapuolella, bussipysäkkien lähellä, mikä katu se nyt onkaan???

40100 kirjoitti...

Se on Vapaudenkatu, ja oikeaan osuit.
Se on Rune taas hymiön paikka:

:)