tiistaina, huhtikuuta 18, 2006

Metro Jyväskylään

Metro-lehti (kuvaa hostaa: xs.to)

Lueskelin tuossa Tuomon povausta uuden ilmaisjakelulehden rantautumisesta piakkoin Jyväskylään. Hän pitää vahvana ehdokkaana Metroa, jota jaetaan lehden sivujen mukaan pääkaupunkiseudulla, Tampereella, Turussa, Lahdessa, Heinolassa, Hämeenlinnassa, Mäntsälässä, Salossa, Keravalla, Järvenpäässä, Naantalissa, Raisiossa, Hyvinkäällä, Riihimäellä ja Kaarinassa.

Mutta hetkinen... miksi meidän olohuoneen pöydällä on tämän päivän Metro?

Päiväunilta herätetty tyttöystävä mumisee poimineensa sen kaupungilta mukaan ja kääntää kylkeä.

Lehdessä tai sen jakelutiedoissa ei ole mitään mainintaa Jyväskylään tulosta, eikä muista lehdistäkään ole tarttunut silmään mainintaa moisesta.

Tuomon veikkaus näyttää siis pitävän paikkaansa, mutta onko vahvasti Helsinki-keskeisellä Metrolla jalansijaa Jyväskylässä?

Käsittääkseni sisältöä ei paikallisteta pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Toki Metro tarjoaa esimerkiksi vahvasti paikalliseen Suur-Jyväskylään verrattuna laajemmin urheilu- ja ulkomaanuutisia, mutta kaikki menot ja mainoksetkin pyörivät kehä kolmosen sisällä.

2 kommenttia:

Ansku kirjoitti...

Bostonissa Metro oli kiva lehti, siitä kun löytyi myös kansainvälisiä uutisia ja pikkusälää, jopa Suomesta, esim. suomalaisesta joka levyttää Elvistä latinaksi...

40100 kirjoitti...

Se mies on muuten Jyväskylässä nykyisin vaikuttava kirjallisuuden lehtori Jukka Ammondt, jonka viimeisin projekti on levyttää Elvistä muinaisella Sumerian kielellä.

Mies levytti joskus 90-luvun alussa suomalaisia tangoja latinaksi ja siitä hyvästä Paavi Johannes Paavali II:lta kunniamitalin.