keskiviikkona, huhtikuuta 12, 2006

Valtuustoaloitteita (+oikaisu)

Jyväskylän kaupunginvaltuuston viimeisimmässä kokouksessa (10.4.) oli muutamia mielenkiintoisia valtuustoaloitteita.

Vihreän liiton Tuija Lindström teki aikaansa seuraavana kaupunginvaltuutettuna aloitteen reilun kaupan kahvin ja teen käyttämisestä kaupungin tilaisuuksissa. Lindström perusteli ehdotustaan eettiseen toimintaan pyrkimisellä ja sen vaikutuksella kaupungin imagoon. Kalliimman kahvin kustannukset voitaisiin hänen mukaansa kuroa umpeen vähentämällä lautakuntien ja valtuustojen limsatarjoilua - huolissaan kun tulee olla myös aikuisiän diabeteksesta.

Nuoruusiän diabeteksesta sen sijaan huolissaan ei ollut saman puolueen Kaija-Leena Kaijaluoto, joka nähtävästi aikaansa vähemmän seuraavana valtuutettuna on tehnyt jo aiemmin ehdotuksen makeis- ja limsa-automaattien sallimista koulujen tiloihin.

Lindströmin ehdotus siirtyi ansaitusti kaupunginhallituksen valmisteltavaksi. Kaijaluodon aloite torpattiin jälleen ties kuinka monetta kertaa, ja paperi jatkaa 25.8.2003 alkanutta vaellustaan byrokratian syövereissä. Eikö sitä voisi jo haudata?

Kokoomuksen Jaakko Selin puolestaan teki maanantaina pienen ja arkisen, mutta suorastaan nerokkaan aloitteen. Selin haluaisi, että kirjastosta voisi lainata materiaalia myös henkilötodistuksella. Moinen ei ole enää ollut jostain käsittämättömästä syystä mahdollista sen jälkeen kun Aalto-kirjastoissa siirryttiin yhteiseen kirjastokorttiin. Olen tässä Jaakon kanssa samaa mieltä, lompakko saa pursuta, mutta ei jonninjoutavista korteista.

Neljännen valtuustoaloitteen kunnia menee taas vihreille. Jouni Vauhkonen ehdotti ympäristöystävällisten autojen vapauttamisesta pysäköintimaksuista kaupungin valvomilla parkkialueilla Jyväskylässä. Hyvä aloite sekin...

...mutta kuka tekisi aloitteen Jyväskylän hallinnon verkkosivujen uudistamisesta niin, että kaupunginvaltuuston ja -hallituksen pöytäkirjat löytyisivät liitteineen verkosta. Kokous kokoukselta tympii yhä enemmän, kun käsiteltäviin aiheisiin pääsee tutustumaan pahimmillaan vain otsikkotasolla.


Edit: Kaijaluodon aloite on ilmeisesti päinvastainen kuin pöytäkirjoja lukemalla voisi tulkata. Aloitteen tavoitteena on nimenomaan luoda tervettä kontrollia automaateille. Pyydän anteeksi tylyä sananvalintaani.

Sekaannus johtui aloitetta selventävien liitteiden puuttumisesta kaupunginvaltuuston sivuilta löytyvistä pöytäkirjoista. Niissä sen sijaan viitataan aloiteeseen mm. seuraavasti: "Kaija-Leena Kaijaluodon ym:n valtuustoaloite makeis- ja limsa-automaattien sallimisesta koulujen tiloihin".
Asiaa ystävällisesti tarkentanut Antti-Juhani lähetti myös toimivan linkin Kaijaluodon aihetta käsittelevään kirjoitukseen (29.9.2003). Aamulla sivuilla naksuttelemani linkki on harmillisesti rikki.

3 kommenttia:

zache_ kirjoitti...

Kaupungin viestinnän koordinointi ja kehittämisvastuu on hallintokeskuksella. Toivomme palautetta ja ideoita viestinnän kehittämiseksi. Yhteydet: Viestintäpäällikkö Helinä Mäenpää (puh. (014) 624365). (ja yleisestä kokonaisuudesta/teknisestä toteutuksesta vastaava taitaa olla Mikael Ratschinskij.)

http://www.jyvaskyla.fi/viestinta/

Josko noille kannattaisi pistä ehdotusta.

Antti-Juhani Kaijanaho kirjoitti...

Olet tulkinnut Kaija-Leenan aloitteen aivan päin vastoin kun se on tarkoitettu: aloitteessa perätään sallimisen uudelleen arviointia.

(Hrm. Pöytäkirjoista kyllä saa päinvastaisen käsityksen. Harmi, että aloitteen teksti ei ole verkossa. Ks. kuitenkin Kaija-Leenan kunnallisvaalisivuston teksti aiheesta: http://www.saunalahti.fi/~kaijaluo/vaalit/limsa.htm#alku)

40100 kirjoitti...

No voihan %#"% minkä tein.

Noh, onneksi tuohtumukseni oli turhaa.

Kiitos Antti-Juhanille selvennyksestä. Ihmettelinkin muuten aamulla kun en saanut tuota kirjoitusta auki sivuilta. Linkki näyttäisi olevan eri, kuin tuo tuossa antamasi.

Zache_: Olen jo aikaisemmin ottanut aiheesta yhteyttä kaupunginsuuntaan sähköpostitse sekä puhelimitse. Mutta pitääpäs taas kirjoitella :)

Nyt on konkreettisia todisteita, minkälaisiin sekaannuksiin nykyinen liite käytäntö johtaa.