keskiviikkona, elokuuta 02, 2006

Jyväskylän neliöhinnat nousussa, mutta "kohtuullisia"

Tilastokeskuksen mukaan vanhojen jyväskyläläisten kerrostaloasuntojen hinnat ovat nousseet vuoden aikana viisi prosenttia. Keskimääräinen neliöhinta oli tämän vuoden toisella neljänneksellä 1585 euroa, nousua ensimmäisestä neljänneksestä kolme prosenttia.

Keski-Suomessa vanhojen kerrostaloasuntojen hinnat ovat nousseet vuoden aikana 4,9 % ja koko maassa 8,8 prosenttia. Keski-Suomessa vanhojen kerrostaloasuntojen keskimääräinen neliöhinta oli toisella vuosineljänneksellä 1366 euroa ja koko maassa 1843 euroa.

Jyväskylä jää vielä reilusti neliöhintojen kovemmasta kärjestä, mutta en tiedä onko tuo lähes 1600 euroon kipuava neliöhinta järin halpaakaan - esim. Kokkolassa vastaava hinta jää alle tonnin.

Kannattaa huomioida myös, että tässä tilastoituna on nimenomaan vanhojen kerrostalojen hintoja, hintalaput esimerkiksi järvenrannalla olevien Ainolanrannan ja Lutakon uudemmissa kerrostaloneliöissä taitavat olla kahden tonnin paremmalla puolella.

Lutakon hintakehityksestä sain jotain osviittaa, kun kuulin tuossa vasta naapuriltani, että samassa talossa asuva pariskunta oli myynyt asuntonsa pois n. 30 % parammalla hinnalla mitä olivat siitä kolme vuotta sitten maksaneet.

Via

Ei kommentteja: