maanantaina, elokuuta 21, 2006

"Rullatkaa muualle", sanoo AKK Motorsport

Tänä vuonna Neste Oil Rally Finland ehti nostaa verenpainettani verrattaen vähän, sillä jouduin poistumaan kaupungista muille asioille.

Sunnuntaina ehdin kuitenkin kävellä kertaalleen Lutakon läpi kohti kaupunkia ja huomasin Paviljongin Rally HQ:n järjestyksenvalvojien estävän lastenrattaita työntävältä naiselta pääsyn Matkakeskuksen kävelysillan hisseille. Myös tie liuskalle oli suljettuna, ainoana kulkuvaihtoehtona olivat portaat tai koko Lutakon kiertäminen.

Olin tiedustellut jo aiemmin sähköpostitse rallijärjestelyjen vaikutusta erityisryhmien mahdollisuuksista liikkua Lutakon ja keskustan välillä. Toteutunut käytäntö ei vaikuttanut olevan linjassa kisat järjestäneen AKK Motorsportin 9.8.2006 antaman vastauksen kanssa:

"Hissi on käytössä pyörätuolilla ja lastenvaunuilla kulkijoille ympäri vuorokauden, siten että kulku tapahtuu Piippukatu 7 (pieni punainen tiilitalo) kohdalla olvalta portilta. Tässä kohtaa järjestymies opastaa kulun hissille."
Näkemäni käännytys ei jäänyt ainoaksi vaan alueella ollessani huomasin myös muita lastenrattaita työntäviä käskettiin kiertämään kaupunkiin jotain muuta kautta.

En tiedä miten erityisliikenteen kulku onnistui muina päivinä. Toivottavasti ketään pyörätuolin tai rollaattorin avustuksella kulkevaa ei käännytetty.

1 kommentti:

Halo Efekti kirjoitti...

Ärtynyttä kihinää... :(
Nimimerkillä "Helikoptereiden säksätyksellä herätetty"