maanantaina, elokuuta 21, 2006

Kohtasin Kulkurin


Väinönkeskuksen käytävällä kainalooni tarttui Kulkuri, eli uusi ilmaisjakeluvihkonen, johon on koottuna ilmoituksia Jyväskylän tapahtumista. Julkaisun takana on Kulttuurituotanto-osuuskunta Raymond.

Ilmeisesti Kulkuri on nähnyt päivänvalon jo kesällä, sillä bongaamani numero ei vaikuttaisi olevan aivan ensimmäinen lajiaan.

Kulkurin sisältää siis tapahtumakalenterin (osastoina: museot & näyttelyt, teatteri, musiikki ja muut tapahtumat) sekä sekalaisen palveluhakemiston ja pari tapahtumien puffijuttua. Keskiaukeamalla on kaupunkikartta, johon tapahtumapaikat on merkitty.

Ulkoisesti Kulkuri on erinomaisen kompakti vaihtoehto ohikulkijan poimittavaksi. Kompaktia on myös sisältö, mutta vihkon tavoitteenahan on myydä ilmoitustilaa eikä listata kaikkia tapahtumia pro bono.

Kulkuri ilmestyy kahdesti kuussa, painos on 4.000 kappaletta ja sen löytää "sieltä
missä ihmiset liikkuvat: kauppakeskuksissa, taidelaitoksissa,
kirjastoissa, ravintoloissa ja baareissa".

Harmillisesti vihkosta Kulkurista ei ole (ainakaan vielä?) verkkoversiota kaltaiseni nettiperunan luettavaksi. Netistä Jyväskylän tapahtumia etsiville suosittelen muuten kaupungin tapahtumakalenteria.

Toivotan Kulkurille pitkää ikää, mutta on pakko vinoilla vielä loppuun typoista: "Desing" kirjoitetaan "design", etenkin jos sana esiintyy maksavan asiakkaan nettiosoitteessa. En minä muuten, mutta kun sama typo löytyy myös Kulkurin mediakortista (pdf). Niin, ja "depydantti" kirjoitetaan "debytantti".

Ei se niin vakavaa :)

Ei kommentteja: