maanantaina, elokuuta 14, 2006

Vääntöä ja vastavoimaa: Neste Rally 2006 ja Reclaim The Streets!

Ensi viikonloppuna viritetyt vehkeet jylisevät Jyväskylässä, sillä luvassa on Jyväskylän Suurajot, eiku Neste Rally, tai siis Neste Oil Rally Finland 2006.

Jyväskylässä liikkuvien kannattaa ottaa huomioon, että läpikulku Lutakossa Schaumanin puistotietä pitkin ei välttämättä onnistu ke 16.8. klo 22 – ma 21.8. klo 8.00 välisenä aikana. Talojen pihaan kannattaa ajaa siis Heikinkadun kautta. Tapahtuman aikana alueella tiukennettu pysäköinninvalvonta, joka edellyttää myös alueen asukkailta pysäköintiluvan käyttöä omalla autopaikallaan.

Jalan/pyörällä liikkuvien kannattaa myös varautua muuttuneisiin järjestelyihin, sillä Messutorin ja Messukadun ollessa suljettuina (pääsy maksullinen), Matkakeskuksen kevyenliikenteensillalle pääsee vain portaita pitkin.

Huom! Liikuntarajoitteiset ja lastenrattaita työntävät pääsevät käyttämään Messutorin hissiä normaalisti. Alatasolla käynti Piippukadun puolelta, järjestyksenvalvojien pitäisi päästää aidan sisäpuolelle. Jostain syystä tätä tietoa ei ole mainittu lainkaan rallien tiedotouksessa, varmistin asian rallit järjestävältä taholta.


RECLAIM THE STREETS!

Jos öljyralli ei nappaa, niin pelastus on lauantaina 19.8. Kirkkopuistossa järjestettävä Reclaim the Streets -tapahtuma:Klo 12.00 Tapahtuma alkaa Kirkkopuistossa, josta lähtevä kulkue etenee vallattavalle kadulle, missä on luvassa musiikkia, teatteria, kasvisruokaa ja järjestöjen esittäytymistä.
Klo 14.00 luvassa on neppiksillä käytävät pienajot.
Klo 21-03 musiikki soi edelleen Ilokivessä Reclaim the Night -jatkobileissä (5€ / K18)

Reclaim the Streets -tapahtuma protestoi rallien edustamaa ympäristövihamielistä kulutusyhteiskuntaa, joten voit antaa sanomalle lisää painoarvoa tulemalla paikan päälle iloisin mielin.

Edit: Tarkennus RtS-ohjelmaan.

4 kommenttia:

kuvatuksia kirjoitti...

huom. tapahtuma siis alkaa klo 12 kirkkopuistosta, ja sieltä kulkue lähtee liikkeelle ja siirtyy vallattavalle kadulle, missä itse rts tapahtuma sitten on. eli musiikit, dj:t ja _kadunvaltaus_ ;)

ja katuhan siis vasta selviää sitten lauantaina.. kaikki mukaan! \o/

40100 kirjoitti...

Ah. Minä ymmärsin, että valtauksen kohteena on jokin puistoa kiertävistä kauduista.

Mikko J. Kalavainen kirjoitti...

Eh. Ja minä vaan typosta valitan. S_C_haumaninkatu. Ei muuta.

Olin joskus Tampereella samanlaisissa kekkereissä. Hauskaa oli. Nykyään nuo on täynnä niitä diabolotyyppejä, ja minä kun en voi sietää niitä niin... Menen ralleihin. Tai siis menisin jos en lähtisi Joensuuhun.

40100 kirjoitti...

Kappas typohan se. Tarkistin kirjoitusasun kartasta, mutten tarkistanut miten itse kirjoitin.

Kiitos Mikko!