torstaina, elokuuta 10, 2006

Lisää ilmaisia digikanavia Jyväskylän kaapeliverkkoon syyskuussa

Olen tässä itsekseni harmitellut Jyväskylässä kaapelin kautta tarjottavien analogisten ja digitaalisen ilmaiskanavapakettien välillä olevia tarjontaeroja.

Analogisten lähetysten tarjonnassa on mukana MTV, Deutsche Welle ja TV5, mutta digipuolelta ne puuttuvat. Vaikka digipuolella löytyy kanavia muuten enemmän, jää etenkin tuo MTV:n puute harmittamaan, etenkin kun kanavasurffailua ei jaksa tehdä järjestelmien välillä ja päädyn kuvanlaadun perusteella aina digipuolelle.Soitin tänään Jyväsviestinnän/Elisan alueesta vastaavalle palveluhenkilölle tiedustellakseni paljonko pelkkä kanaviin oikeuttava kaapelikortti ilman varsinaisia maksu-tv -paketteja kustantaisi. Pelkän kortin vuosihinta on 20 euroa, mutta minua neuvottiin odottamaan syyskuun 18. päivään, jolloin niitäkin aletaan jakelemaan ilmaiskanavien joukossa. Lisäksi ilmaiskanaviin tullaan ilmeisesti lisäämään joitain muitakin kanavia, ilmeisesti ainakin tuo tuotesivulla kaapelikortin alla mainittu Travel Channel.

Useimpien digiboksien pitäisi kuulemma huomata uudet kanavat automaattisesti, mutta jollei laite ala tuolloin inahtamaan, niin kannattaa käynnistää valikosta automaattinen kanavien haku.

Tänään on muuten jäljellä 386 päivää analogisten lähetysten loppumiseen. Lisätietoa digi-tv:stä löytyy osoitteesta www.digitv.fi

***

1 kommentti:

40100 kirjoitti...

Hmm. mitenkähän muuten BBC World? Se tulee ainakin nyt kaapelista analogisena. Sitä ilman olisi ikävä jäädä.

Meillä näkyy myös Eurosport, mikä tosin ei käsittääkseni kuulu automaattisti valikoimaan sen puoleen analogisella kuin digitaalisellakaan puolella, vaan on taloyhtiön tekemiä valintoja.