torstaina, joulukuuta 08, 2005

Image kertoo kuka on kuka

Tuoreimmassa Imagessa esitellään kymmenen jyväskyläläistä kulttuurivaikuttajaa.

Listalle luonnollisesti pääsivät paikallisten rock-ympyröiden kaksi keskeistä vaikuttajaa ja työjuhtaa, Jelmun toiminnanjohtaja Jonna Paajanen ja Jyrockin promoottori Ville Häkkinen, sekä festivaalien moniosaaja Markus Latvala, jonka titleleihin lukeutuu Yläkaupungin yön toiminnanjohtajuus ja Arktisen Upeeta -leffafestareiden tuottajuus.

Musiikkipuolelta listalla ovat myös Rikos Recordsin Janne Granberg, YUP:n Valtteri Tynkkynen sekä (Keski-)Suomi-hoppari Joniveli.

Kymmenen joukkoon olivat myös päässyt hiljattain pidetystä Live Herringistä tuttu mediataiteilija Päivi Hintsanen, joka on myös verkkogalleria Henkevän Silakan sekä Colorian takana. Jutussa esiteltiin myös, Coloriassakin esillä oleva, taidemaalari Timo Sälekivi.

Näyttämötaiteen talenteista Imagen esittelyssä ovat näytelmäkirjailija/ohjaaja/vaikkamikä Anne Saastamoinen sekä Krampista tuttu koreografi/tanssija Miia Elivuo.

Image oli löytänyt aika itsensä näköiset ihmiset Jyväskylää edustamaan. Mutta kymmenen oli kovin vähän, ketkä jäivät puuttumaan?

Mielipiteitä?

2 kommenttia:

Teemu kirjoitti...

Juttu näytti olevan muuten Juho Hämäläisen käsialaa. Hän on tutumpi Keskarin Bosan kannesta.

Ketä jäi uupumaan... Timo Rautiainen - vai onko liian kulunut naama? Muuten en kyllä osaa sanoa, millä on kultturellia vaikutusvaltaa Jyväskylässä.

Lutakko-mies kun olet, niin piristä kansaa kuvalla komeasta joulunosturista! ;)

40100 kirjoitti...

En tiedä millä lailla Rautiainen vaikuttaa JKL:n kulttuurielämään nykyään.

Hieman mietittyäni tuli mieleeni, että stand up -klubi Seisomapaikan riveistä varmaan löytyisi mainitsemisen arvoisia tyyppejä?

Klubi on kasvanut muutaman viime vuoden aikana voimakkaasti, ja ollut osaltaan muokkaamassa niin paikallista kuin valtakunnallista kulttuuritarjontaa ja -tietoisuutta.

Vesterisen Teemuhan oli täällä alullepanijana - hän tosin taisi muuttaa Helsinkiin tänä syksynä. Leikola?

--

Nappasin pyyntösi luettua kameran ja kipusin Karting Centerin katolle. :)