keskiviikkona, joulukuuta 14, 2005

Vaalikahvi(l)la: Niinistö

Kävin eilen koeajamassa Kirkkopuistoa vastapäätä pystytetyn Café Niinistön.

Täytyy sanoa, että hyvän paikan ovat valinneet, kahvilan näkymät kuuluvat kaupungin komeimpiin. Saulin tarjoama sumppi oli hyvää ja iltapäivälehtiäkin oli varattu useampi kappale jonottamisen välttämiseksi.
Kampanja-avustajat eivät olleet tyrkkyjä, vaan kahvinkaadon ohella kertoivat kohteliaasti mahdollisuudesta kirjoittaa nimi Niinistön kannattajalistaan.

Kupposta hörppiessäni mietin hiljaa vaalikahviloiden merkitystä. Ilmaisella kahvilla ei vielä osteta ääniä, mutta sen sijaan, että hytisisin teltan kyljessä kompassilla, kahvilassa ehdin jopa aktiivisesti pohtimaan tulevia vaaleja.

Toisekseen päädyin ajatukseen, että tiedostamattani tuen pelkällä läsnäolollani Niinistön kampanjatyötä. Houkuttelivathan entisen kirjakaupan suuren ikkunan äärellä istuneet kahvinjuojat minutkin sisään lämmittelemään.

Käsittääkseni Väinönkadulle on avattu vaalikahvila myös Tarja Halosen nimissä. Sisälle asti en vielä tänään ehtinyt, mutta täytyy sanoa, ettei työväenyhdistyksen Aalto-salin ulkoinen viehätysvoima houkuttele spontaania kulkijaa tarttumaan ovenkahvaan. Noh, ei anneta ulkokuoren hämätä.

Vanhasen kampanjasivuilta en löytänyt tietoa löytyykö ehdokkaan synnyinkaupungista omaa kuppilaa, mutta Heini tiesi kertoa, että pannu porisee Kolmikulmassa 15.12. alkaen.

Ei kommentteja: