maanantaina, joulukuuta 05, 2005

Jyväskylän levylaarit levenevätKuopiolainen Levykauppa Äx levitti lonkeronsa Jyväskylään, ja avajaisia vietettiin eilen Väinönkadulla.

Vaikka ensimmäisen päivän ryysis vääristi hieman perspektiiviä, yllätyin silti kuinka pieneen tilaan kalakukkofarmarit olivat levyvalikoimansa tukkineet. Pikaselauksella hyllyistä löytyi suppeahko, mutta sitäkin laadukkaampi otos kuunneltavaa.

Kysymykseen, kumpi on valikoimiltaan parempi, Äksä vai Jyväskylän vanha veteraani, Airon Musiikki, en osaa vielä ainakaan valikoimien puolesta vastata. Nähtäväksi jää, miten pieni kisailu muokkaa molempien hyllyjä.


Hintojen puolesta uusi tulokas ainakin osasi yllättää positiivisesti. Äksästä mukaani tarttuneiden White Stripesin Get Behind Me Satan ja Sigur Rósin Takk -pitkäsoittojen yhteishinta oli Airoon verrattuna peräti 9 euroa kuluttajan kukkaroon päin (14,90€ & 19,90€ / 21,90€ & 21,90€). Kummankaan kohdalla ei käsittääkseni ollut kyse mistään tarjous-hinnoittelusta.

Aivan toimetonna Airon Musiikki ei ole jäänyt seuraamaan savolaisten rynnäkköä, vaan liike uutisoi hiljattain yhteistyön aloittamisesta tähän asti netissä toimineen Kaikuu.comin kanssa. Yhteistyö lupailee saavutettavampia ja erikoistuneempia valikoimia etenkin vinyyleitä sekä käyttettyjä levyjä suosiville musiikin harrastajille. Toiminta käynnistyy/jatkuu Airon nykyisissä tiloissa Forumilla, kunhan lisääntyvän valikoiman vaatimat muutostyöt saadaan suoritettua.

2 kommenttia:

Teemu kirjoitti...

Pikaisesti kävin Äxän ruuhkassa jättämässä anomuksen 500 euron levyhankintoihin. Paljon oli juu sakkia, eikä heidän selkien takaa tehnyt mieli alkaa levyjä pläräillä.

Äx on tuttu paikka Kuopiosta, jossa aina mahdollisuuksien mukaan on tullut käytyä. Ikimuistoisimmalla reissulla meinäs sydän pettää, kun Morbid Angelin "Altars..." ja Slayerin "Reign in blood" vinyylit tarttuivat matkaan!

Saa nyt nähdä, mitä henkeä Matti & Kaikuu.com tuo Airolle. Itse en aio ainakaan pysyä liikeuskollisena, vaan kilpailutan hintojen mukaan ostokseni...

40100 kirjoitti...

Muistithan ottaa myös avaijaistarjoiluna olleen säilyketölkinavaajan äxän logolla?

Ja seuraa juoruja: Kuulin joltakin, joka oli kuullut joltain toiselta, että Jyväskylässä olisi avajaismaanantaina rikottu Äx-imperiumin myyntiä/päivä ennätys.

Ja oikeassa olet, kuppikuntiin ei kuluttajan kannata ryhmittäytyä. Minun jalat kyllä kestävät säännöllisen kierroksen molemmissa paikoissa, jos sen ansiosta rahaa jää taskuunkin.