tiistaina, joulukuuta 13, 2005

Jyväskylää joka luukkuun

Kaupungin tiedotuskäytännöt ottivat askeleen maalaisjärjen suuntaan, ja tuorein Jyväskylä-lehti on jaettu kaikkiin postiluukkuihin, ei mainoksia/ilmaisjakelua -kylteistä huolimatta.

Itse toivotan muutoksen tervetulleeksi, sillä mielestäni asuinkunnan tiedotteilla ei ole mitään tekemistä mainosten kanssa. Lisäksi aiheesta on käsittääkseni tehty valtakunnallinen tutkimus, jonka mukaan valtaosa mainoskiellon asettaneista haluaisivat edelleen vastaanottaa ilmaisjakelulehtiä.

Ilmaisjakelu-kielto on sen sijaan vaikeammin määriteltävissä. Silti uskoakseni useimmat sellaisenkin asettaneista haluaisi edelleen saada ei-mainosrahoitteiset asukastiedotteet suoraan kotiinsa.

Kokeilun jatkamisesta päätetään saadun palautteen perusteella. Mielipiteen voi ilmaista kaupungin viestintäpäällikölle.

2 kommenttia:

Mikael kirjoitti...

Samaa tapaa noudattaa mm. kirkon tiedotuslehti - minusta röyhkeästi. "Ei ilmaisjakelua" kyltti tarkoittaa juuri kirjaimellisesti sitä mitä siinä lukeekin. "Ei mainoksia" on sitten jo eri juttu.

Jyväskylä-lehdenhän voi myös tilata, jos sitä niin kovasti halajaa? Saatikka että se löytyy keskustasta monestakin jakelupisteestä.

40100 kirjoitti...

Totta. Seurakuntalehdet kuuluvat selkeämmin mainos-kategoriaan.

Kaupungin oma tiedotuslehti on minun silmissäni kuin Kelan sanomat (tms.), kaikki alueella asuvat ovat lehden luonnollisia saajia. Minusta sen pitäisi tulla normaalin postin mukana niinkuin Kelan läpyskän.

Toisaalta nykysysteemi on varmasti kaupungille kätevämpi, ja ei ilmaisjakelua -kyltti voitaisiin säilyttää keinona kieltäytyä ylimääräisestä postista.

Mutta koska minun ovessani lukee vain ei mainoksia, ihmettelen suuresti, miksei Jyväskylä-lehti ei osaa "omin avuin" luukusta sisään.